Van'da 5,6'lık artçı: Biri otel 18 bina yıkıldı

Van'da merkez üssü Edremit olan 5,6 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Sarsıntıda ikisi otel 18 bina yıkıldı. Yıkılan otelde bölgede görevli gazetecilerin kaldığı ve enkaz altında çok sayıda kişi olabileceği belirtiliyor.

 Van'da 5,6'lık artçı: Biri otel 18 bina yıkıldı

Van'da merkez üssü Edremit olan 5,6 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Sarsıntıda ikisi otel 18 bina yıkıldı. Yıkılan otelde bölgede görevli gazetecilerin kaldığı ve enkaz altında çok sayıda kişi olabileceği belirtiliyor.

Van'da 5,6'lık artçı: Biri otel 18 bina yıkıldı

İstanbul / Van- Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinden alınan bilgiye göre, saat 21.23'te merkez üssü Van'ın Edremit ilçesi olan 5,6 ve 21.30'da 4,5  büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.


Cumhuriyet Van muhabiri: Çok şiddetli hissedildi

Cumhuriyet gazetesi Van muhabiri Yusuf Ziya Cansever, 7 katlı Bayram Oteli'nin yıkıldığını bildirdi. Otelde çok sayıda gazetecinin kaldığını da söyleyen Cansever  depremin çok şiddetli hissedildiğini ifade etti.

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan Bayram Oteli'nin yıkılmasından sonra bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi ve ambulans sevk edildi.

Ekipler, iş makinelerinin yardımıyla enkazda arama-kurtarma çalışmalarını aralıksız sürüyor.

11 kişi sağ olarak kurtarıldı

Van'da saat 21.23'te meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan iki ayrı otelin enkazından 11 kişinin sağ olarak kurtarıldığı bildirildi.

Depremde, bazı araçlar yıkılan binanın enkazı altında kaldı.

Kerpiç binalar yıkıldı

Bu arada, kent merkezindeki bazı kerpiç binaların da depremin ardından yıkıldığı görüldü.

İl Afet Acil Durum Müdürlüğünden bölgeye çok sayıda arama-kurtarma ekibi sevk edilirken, Erciş'te bulunan ekiplerin de Van merkeze çağrıldığı kaydedildi.

5,6'dan sonra 5 artçı daha

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinden alınan bilgiye göre, Van'ın Edremit ilçesinde saat 21.23'te meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından 5 artçı sarsıntı daha meydana geldi. Buna göre, saat 21.30'da merkezi yine Edremit olan 4.5, saat 21.34'te ise 3.7 büyüklüklerinde sarsıntılar yaşandı. Saat 21.36'da merkez üssü Van'ın Kalecik ilçesi olan 3.6 büyüklüğünde sarsıntı yaşanırken, saat 21.37'de 3.5 ve saat 21.48'de ise 3.4 büyüklüklerinde sarsıntı yaşandı.

Türk Kızılayı harekete geçti

Öte yandan, Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Van'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremden sonra ülke genelindeki lojistik depolarda bulunan 15 bin çadırın araçlara yüklenmesi emri verildiği belirtildi.

Ekiplerin alana sevk edildiği ifade edilerek, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiği bildirildi.

 Kızılay: Edremit'te yıkım yok

Türk Kızılayı, Van'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Edremit'te yıkım olmadığını bildirdi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, 5.6 büyüklüğündeki artçı depremin merkez üssü olarak açıklanan Edremit'e Türk Kızılay'ı ekiplerinin ulaştığı bildirildi. Açıklamada, "Gerçekleştirilen ilk ihtiyaç tespitine göre Edremit merkezde yıkım yok. Edremit Devlet Hastanesi de aktif olarak çalışmalarına devam ediyor. Bölgedeki gelişmeler yakından takip edilmektedir" denildi.

Erciş'ten arama kurtarma ekipleri gönderildi

Merkez üssü Edremit ilçesi olan 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Van kent merkezindeki bir otel ile dershane binasının yıkıldığını haber İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Erciş'teki ilk yardım ve arama kurtarma ekiplerini il merkezine gönderdi.

Öte yandan Türk Kızılayı Koordinasyon Merkezi'nden Van'a bir tır dolusu battaniye, uyku tulumu ve gıda maddesi gönderilirken, ayrıca 50'ye yakın personel de araçlarla bölgeye hareket etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından Erciş ilçe merkezinde kurulan 50 yatak kapasitesine sahip sahra hastanesinde de acil müdahaleler için hazırlık yapıldı.

Okulların açılışı ertelendi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Van'da meydana gelen deprem ve artçı sarsıntılar nedeniyle Van'daki okulların açılmasının 5 Aralık 2011 tarihine ertelendiğini bildirdi.

Dinçer, yaptığı açıklamada, Van'da saat 21.23'te meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntı olduğunu söyledi. Dinçer, ''Van'da meydana gelen deprem ve artçı sarsıntılar nedeniyle Van'daki okulların açılması 5 Aralık 2011 tarihine ertelendi'' dedi.

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen ve merkez üssü Erciş olan 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından, Van'da eğitim ve öğretime bir hafta ara verilmiş, daha sonra okulların açılması 14 Kasım'a ertelenmişti.     (Cumhuriyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER