WhatsApp Nasıl çalışır

WhatsApp Messenger, SMS'e para vermeden mesaj alışverişi sağlayan platformlar arası bir mobil mesajlaşma uygulamasıdır.

WhatsApp  Nasıl çalışır
WhatsApp  Nasıl çalışır

WhatsApp Messenger, SMS'e para vermeden mesaj alışverişi sağlayan platformlar arası bir mobil mesajlaşma uygulamasıdır.

WhatsApp Messenger; iPhone, BlackBerry, Android, Windows Mobile ve Nokia için kullanılabilir ve evet, bu telefonların hepsi birbirine ileti gönderebilir!

WhatsApp Messenger, e-posta ve web taramasını sağlayan aynı internet veri paketinizi kullandığından, mesajlar için hiçbir maliyet yoktur ve böylece arkadaşlarınızla rahatça bağlantıda kalabilirsiniz.

Normal mesajlaşmaya ek olarak, WhatsApp kullanıcıları gruplar oluşturup, birbirlerine sınırsız görüntü, video ve ses mesajları gönderebilirler.

Wahtsapp Ücretsiz İndir 2015 Yeni Sürüm


Biz neden reklam satmıyoruz?

Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need.
– Tyler Durden, Fight Club

Brian ve ben Yahoo'da toplam 20 yıl  geçirdik, ve siteyi çalışır durumda tutmak için çabaladık. Ve evet, reklam satmak için çalıştık, çünkü Yahoo'nun yaptığı buydu. Maksatları veri toplamak, sayfalarını sunmak ve reklam satmaktı.

Biz Yahoo'nun Google tarafından hem boyut hem ulaşım açısından gölgede bırakıldığını izledik…daha çok verimli ve daha karlı bir reklam satıcısıydı. Ne aradığınızı bildikleri için, hakkınızda verileri verimli şekilde toplayabilip daha iyi reklam satabiliyorlardı.

Bugünlerde şirketler tam anlamıyla her işinizi biliyorlar, arkadaşlarınızı, ilgi alanlarınızı, ve hepsini reklam satmak için kullanıyorlar.

Üç yıl önce, birlikte kendi işimizi kurmaya karar verdiğimizde, biz sadece başka bir reklam takası olmaktansa, daha farklı bir şey yaratmak istedik. Biz, insanlara kullanışlı ve onlara zaman kazandıracağı, küçük bir şekilde hayatlarını daha iyi yapabileceği bir hizmeti yaratabilmek icin uğraşmak istiyorduk. Biz biliyorduk ki, bütün bunları yerine getirdiğimizde, o zaman ücretini doğrudan halk'tan alabilirdik. Biz herkesin önlediği ve istemediği reklamları  ortadan kaldırabileceğimizden inaniyorduk.

Hiç kimse, ne "aman bugün, daha fazla reklam görecegim" diye heyecanla uyanır, ne de tam uykuya dalmak üzere yarın göreceği reklamları düşünür. Ama biliyoruz ki, insanlar o gün sohbet ettikleri kişiden dolayı, o gece heyecanlı (veya edemediklerinden dolayı hayal kırıklığına uğramış) şekilde uykuya dalacaklar.  Biz, WhatsApp sizi uyanık tutan bir ürün olmasını istiyoruz… ve sabahları kalktığınızda düsündüğünüz ilk şey olmak istiyoruz. Hiç kimse bir reklam görmek için uykusundan atlamaz.

Reklam sadece estetiğin bozulması, zeka hakareti ve düşüncelerin kesilmesi değildir. Bütün reklam satan firmalarda, mühendislik ekiplerin önemli bir bölümünün görevi, tüm kişisel verileri toplamak, daha iyi kod yazmak, tüm veri sunucuları yükseltmek, verileri harmanlamak, dilimlemek, paketlemek, vs. ve sevk ... Ve bunun tüm sonucu, bilgisayar veya cep ekranınızda biraz farklı bir reklam afişin olması.

Unutmayın ki, reklamcılık söz konusu olduğunda kullanıcı ürünüdür.

WhatsApp'te, bizim mühendislerimiz yanlışlıkları düzelterek, yeni özellikler ekleyerek, ve bizim tüm ufak inceliklerimize bakarak, esas görevimiz olan dünyanın her telefonuna zengin, ekonomik, güvenilir mesajlaşma getirmek icin uğraşıyorlar. Bizim ürünümüz ve tutkumuz budur. Verinizi düşünmüyoruz bile. Gerçekten herhangi şekilde ilgimizi çekmiyor.

Bize WhatsApp için neden ücret talep ettiğimizi sorduklarında, biz "alternatifi düşündünüz mü?" diye soruyoruz.

Wahtsapp Ücretsiz İndir 2015 Yeni Sürüm




Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 19:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER