Kadıköy'de kadın ve Çocuklarla Galip Fenerbahçe 4-2 Sivasspor

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında cezası nedeniyle sadece kadın ve 12 yaşından küçük çocukların tribünden takip ettiği maçta Sivasspor'u 2-1 geriden gelerek iki kaptanının attığı gollerle 4-2 mağlup etti.

Kadıköy'de kadın ve Çocuklarla Galip Fenerbahçe 4-2 Sivasspor

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında cezası nedeniyle sadece kadın ve 12 yaşından küçük çocukların tribünden takip ettiği maçta Sivasspor'u 2-1 geriden gelerek iki kaptanının attığı gollerle 4-2 mağlup etti. Sarı-lacivertliler bu galibiyetle, lig tarihinde 3001. puanını alan ilk takım olarak bir ilke de imza atmış oldu.

Saracoğlu'nda kaptanların gecesi

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 4 ve 73. dakikada Emre Belözoğlu ile 65 ve 67. dakikalarda Alex de Souza kaydetti.

Konuk takım Sivasspor'un gollerini ise 16. dakikada Kıvanç ve 43. dakikada Rajnoch attı.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 54 yaparak lider Galatasaray ile aradaki farkı 6 puana indirdi. Sivasspor ise 42 puanda ve 6. sırada kaldı.

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak. Sivasspor da Başkent'te Gençlerbirliği'ne konuk olacak.

MAÇTAN KARELER - Süleyman Arat ve Adem Kabayel'in objektifinden

KADIKÖY'DE KADIN VE ÇOCUKLARIN GECESİ - Süleyman Arat ve Adem Kabayel'in objektifinden

Sivasspor'un, İstanbul şanssızlığı

Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı 6 maçın 5'inden mağlubiyetle ayrılan Sivasspor, 2006-2007 sezonunda rakibiyle İstanbul'da 2-2 berabere kalmıştı. Bu hafta da rakibini mağlup eden Fenerbahçe, geleneği sürdürdü.

Kocaman döneminde yenilgi yok/_np/3971/15853971.jpg

Sarı-lacivertli ekip, teknik direktörü Aykut Kocaman döneminde Kadıköy'de ligde yenilgi yüzü görmedi. Fenerbahçe, 2009-2010 sezonundaki sportif direktörlük görevinin ardından, geçen sezondan bu yana teknik direktörlük görevini de üstlenen Kocaman yönetiminde 30 maçta, 25 galibiyet 5 beraberlik aldı. Aykut Kocaman yönetiminde, Türkiye Ligi'nin deplasmanda üst üste kazanma rekorunun sahibi olan (12 maç) sarı-lacivertliler, iç sahadaki yenilmezlik serisiyle de kulüp tarihindeki rekorunu her hafta yükseltiyor.

Son 9 maçta yenilmedi

Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda üst üste çıktığı 9 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Sahasında ligin 7. haftasındaki Samsunspor mücadelesinde 0-0 berabere kalan sarı-lacivertliler, ardından çıktığı 9 karşılaşmada da rakiplerini yenmesini bildi.

3001. puan

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'u 4-2 yenen Fenerbahçe, lig tarihinde topladığı puanı 3001'e yükselti. Sarı-lacivertliler 3000 puanın üzerine çıkan ilk takım oldu. Geçen hafta Kardemir Karabükspor deplasmanında sahaya aynı hedefle çıkan ancak aldığı 2-1'lik mağlubiyetle bu hedefini Sivasspor mücadelesine bırakan sarı-lacivertli ekip, bu akşam 3 puana ulaşarak lig tarihindeki toplam puanını 3001 yaptı. Sarı-lacivertli ekip lig tarihindeki 54 sezonda bugüne dek çıktığı 1759 maçta toplam 3001 puan elde etti. Fenerbahçe, yakın dönemde lig tarihinde 1000 galibiyet ve 3000 gol sayılarının üzerine çıkan ilk takım olmuştu.

MAÇIN CANLI ANLATIMI

Dia 23 maç, Bekir 13 maç sonra 11'de

Fenerbahçeli futbolculardan Dia ligde 23, Bekir İrtegün ise 13 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Dia bundan önce Fenerbahçe'nin 3. haftada yine cezası nedeniyle sadece kadınlar ve çocukların tribünde bulunduğu Manisaspor mücadelesinde, Bekir İrtegün ise 13. haftadaki Ankaragücü maçında 11 kişilik kadroya girmişti. 1-1 tamamlanan Manisaspor mücadelesinde Fenerbahçe'nin tek golü Dia'dan gelmişti.

Maraton alt tribünde “Direneceğiz” mesajı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın maraton alt tribününde renkli kartonlarla “Direneceğiz” yazısı yer aldı. Futbolda şike davası sürecindeki gelişmelere yönelik verilen mesajda, bu tribünde oturan taraftarlar maç başlarken kartonları havaya kaldırarak “Direneceğiz” yazısını ortaya çıkardılar. Maraton üst tribüne asılan pankartta ise tutuklu bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a verilen mesajda, “Yıllarca bizim sevdamız için mücadele ettin, şimdi senin için biz mücadele edeceğiz. Çağlayan'da görüşmek üzere büyük başkan” yazıldı.

“Herkes haddini bilecek”

Maç öncesi seremoni yapılırken, tribünlerde dev boyutlarda bayraklar açıldı. Türk Telekom kale arkası üst tribünde dev boyutta Türk Bayrağı, Migros üst tribünde sarı-lacivert bayrak açıldı. Maraton üst tribündeki Fenerbahçe bayrağında “Herkes haddini bilecek” yazısı yer aldı.

SÜPER LİG'DE YARIN

13.00 Gaziantepspor-Orduspor (Kamil Ocak)
16.00 Eskişehirspor-Kardemir Karabükspor (Eskişehir Atatürk)
16.00 Kayserispor-Trabzonspor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)
19.00 Beşiktaş-Gençlerbirliği (Fiyapı İnönü)

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan (Dk 86 Orhan), Bekir, Yobo, Ziegler, Mehmet, Cristian, Emre (Dk 77 Selçuk), Dia (Dk 68 Özgür Çek), Alex, Sow
Sivasspor: Nihat, Ziya, Navratil, Rajnoch, Uğur, Kadir, Kıvanç (Dk 70 Mehmet Nas), Grosicki (Dk 70 Faty), Erman, Pedriel (Dk 70 Cihan), Eneramo
Goller: Dk. 4 ve 73 Emre Belözoğlu, Dk. 65 ve 67 Alex (Fenerbahçe), Dk.  16 Kıvanç Karakaş, Dk. 43 Rajnoch (Sivasspor)
Sarı kartlar: Dk. 38 Kıvanç Karakaş, Dk. 51 Erman Kılıç, Dk. 56 Eneramo,  Dk. 69 Uğur Kavuk (Sivasspor), Dk. 55 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)                  
                 Kaynak: Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2012, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109