Cüneyt Zapsu: 'Başbakan Erdoğan’ın Ne yapacağını kimseye söylemez'

AK Parti Kurucu üyelerinden ve Cüneyt Zapsu Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Zapsu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın istemesi halinde cumhurbaşkanı olabileceğini söyledi.

Cüneyt Zapsu: 'Başbakan Erdoğan’ın Ne yapacağını kimseye söylemez'

AKP kurucularından Cüneyt Zapsu '' Başbakan Cumhurbaşkanı olacak ya da olmayacak diyen yalan söylüyordur.Kendisi dışında kimse bilemez'' dedi.
Ne yapacağını kimseye söylemez
AK Parti Kurucu üyelerinden ve Cüneyt Zapsu Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Zapsu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın istemesi halinde cumhurbaşkanı olabileceğini söyledi.

Vatan Gazetesindeki habere göre, Cüneyt Zapsu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) tarafından düzenlenen, ’Türkiye’de siyaset ve ekonomi, dünyadaki değişim’ konulu istişare toplantısına konuk olarak katıldı. Türkiye’nin dünyadaki gücünü yeni farkına vardığını belirten Zapsu, yıllardır gençlere batı hayranlığı öğretildiğini belirterek, "Bu kendimizi aşağıda göstermek anlamına gelir. Böyle zamanımızı geçirdik. Ama şimdi son 9 yıldır ülkemiz çok ciddi gelişme gösterdi. Dünyaya ciddi şekilde kafa tutmaya başladık. Bakınız daha 4 gün önce Fransa pasaport polisine bu yakamdaki Türk Bayrağı rozetini utanmadan, sıkılmadan gözüne sokabiliyorsam bu genel bir dönüşümün neticesidir" dedi.

’AK PARTİ DEVRİMCİ BİR PARTİDİR’

Ak Parti’nin kurucuları arasında yer aldığını belirten Zapsu, "Ak Parti’yi muhafazakar, demokrat parti diye tanımlarlar. Ben öyle tanımlamıyorum. Bence Ak Parti devrimci bir partidir. Çünkü 2600 kanun değiştirmiş" diye konuştu. Geçmişte kendisiyle ilgili olumsuz yayınlar yapıldığını hatırlatan Zapsu, şöyle konuştu:
"Şöyle dediler böyle dediler. İlk başta üzüldüm, ama alışmaya başladım. Ama gerçek olan bir şey var yazılanların hiç biri doğru değil. Benimle ilgili atılan iftiraların sonrası açtığım davaların yüzde 80’ni kazandım. Yüzde 20’sini de üst mahkemede kaybettim. Bakınız dedem İslam Tarihi diye bir kitap yayınlamıştı. Bu kitabı babam da yayınladı, kardeşlerimle birlikte ben de yayımladım. Bu kitabı bir çok yere gönderdik. Bir çok yerden teşekkür aldık. Ama bir yerden iade aldık. Hem de hiç kitaplar açılmadan. Yargıtay’dan iade aldık. Yargıtay üyesi bu kitabı okumayacak kadar ön yargılı."

KARARINI KİMSE BİLMEZ

Toplantıda katılımcıların sorularını yanıtlayan Zapsu, "Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olur mu?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Başbakanı biraz tanıdığını söyleyen insanlara sorarsanız, eğer ilan günü Perşembe saat 12.00 ise 11.59’da dahi kimse bilemez buna hanımı da dahil. Kimseye hiçbir şey söylemez. Biliyorum diyen de doğru söylemiyordur. Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını isterim, kendisini seven biri olarak isterim. Çünkü kendisinin ne kadar fazla yıprandığını, kendisini yıprattığını ve ne kadar süratli çalıştığını uzun süre beraber çalışan biri olarak görüyorum. Ben 4 gün beraber olduğum zaman 3 günde ancak dinlenebiliyordum. Ben yapamıyordum. O yüzden isterim. Cumhurbaşkanı olur mu? Herkes olur diyor ama son anda vazgeçebilir, olmayabilir. İstese olur mu? Evet bence olur. İşte 2014 yerel seçimleri iyi geçmese falan diyenler var, yok öyle bir şey, istese olur. Ancak şöyle bir şey var. Yine benim tahminim, partiyi öyle ben kaçayım ne olursa olsun bırakacak bir kişi değil. Partinin en ufak sıkıntıya girmesi halinde kendi her türlü şeyinden feragat edebilir. Partiyi sıkıntılı hale getirmez. Partinin kimin genel başkanı veya kimin başbakanlık adayında yeni seçime gidileceği oturmadan hiç bir yere gitmez."

’BUGÜN TÜRKİYE’DEKİ SİSTEMİN MUTLAKA DEĞİŞMESİ LAZIM’

Başkanlık sistemi ile ilgili soru üzerine Zapsu şunları kaydetti:
"Başkanlık sistemi keşke olsa. Bugün Türkiye’deki siyasi sistemin mutlaka değişmesi lazım. Türkiye’de zaten gizli bir başkanlık sistemi vardır, Türkiye’nin başkanı vardır ancak bu başkana bir mesuliyet verip kontrol altına alıp bunu bir kurumsallaştırmamız lazım. Aksi takdirde rahmetli Özal’da gördüğümüz şeyler her zaman olabilir. Yani zaten Türkiye’nin başbakanı başkanlık ifa eder. Eski başbakanlar da etmiştir, yenileri etmektedir. O yüzden iyi başbakan iyi başkanla iyi yürüyoruz, kötü başbakan kötü başkanla batıyoruz. 1990’lı yıllara bir bakın."                                Kaynak: Ataşehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER