Adana'da Tecavüze uğrayan 96 yaşındaki kadın kahrından öldü

Evine girdiği yaşlı kadının küpelerini çalıp cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi. Tecavüze uğrayan yaşlı kadın dava sonuçlanmadan öldü.

Adana'da Tecavüze uğrayan 96 yaşındaki kadın kahrından öldü

Evine girdiği yaşlı kadının küpelerini çalıp cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi. Tecavüze uğrayan yaşlı kadın dava sonuçlanmadan öldü.
Tecavüze uğrayan 96 yaşındaki kadın kahrından öldü
Adana'da, evine girdiği 96 yaşındaki kadının küpelerini çaldığı ve tecavüz ettiği iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Akşam Gazetesinin haberine göre, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 6 Ekim 2010 tarihinde Yeşilevler Mahallesi Demetevler Caddesi'nde, 96 yaşındaki Ayşe U'nun evine girdiği, boğazına bıçak dayayıp kulağındaki küpeleri aldığı ve tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Mehmet Fatih Ataş (20) ve mağdur kadının avukatı Abidin Kaleağası hazır bulundu.

Hakkında, ''nitelikli yağma, nitelikli cinsel saldırı, nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal etme ve mala zarar verme'' suçlarından toplam 39 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Mehmet Fatih Ataş, suçlamaları kabul etmediğini ve iftiraya uğradığını ileri sürdü.

Bir süre önce vefat eden Ayşe U, önceki duruşmada, sanık Mehmet Fatih Ataş'ı mahkemede teşhis etmiş ve sanığa dönerek, ''Bu yaptı. Tüh sana...'' diye tepki göstermişti.

Uğradığı saldırıdan dolayı Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden ruh sağlığının bozulduğuna dair rapor verilen Ayşe U'yu, mahkeme heyeti ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığı konusunda bir kez daha araştırma yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevkine karar vererek, duruşmayı ertelemişti.

Ayşe U, ikinci raporu alamadan ve sanığın ceza aldığını göremeden kalp yetmezliğinden hayatını kaybetmişti.

Önceki duruşmada Ayşe U, olayı sanığın gerçekleştirdiğini ve şikayetçi olduğunu belirterek, şunları söylemişti:

''Olay akşamı evde yalnızdım ve tespih çekerek ibadet ediyordum. Sanık mutfak penceresi demirini kırıp içeri girmiş. Birden karşımda gördüm. 'Ben hırsızım' dedi ve benden para istedi. Param olmadığını söyledim. 'Paran yoksa ırzına geçeceğim' dedi ve bana eliyle vurdu. Bu sırada eve girdiğinde mutfaktan aldığı bıçağı boğazıma dayadı. 'Küpelerimi al ama namusuma dokunma' dedim. Kulağımdaki küpeleri zorla aldı. Sonra da, yapmamasını söylediysem de dinlemedi ve ırzıma geçti.''

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, tutuklu sanığın, yağma suçundan 15 yıl, cinsel saldırı suçundan 18 yıl ve mala zarar verme suçundan da 3 yıl olmak üzere toplam 36 yıl hapis cezası istedi.

-''Müvekkilim kahrından öldü''-

Sanık Ataş ise suçlamaları kabul etmeyerek ''Benim suçlamalarla bir ilgim yok. Beraatımı talep ediyorum'' dedi.

Ayşe U'nun avukatı Abidin Kaleağası da, olay sonrası çeşitli sıkıntılar yaşayan ve daha sonra vefat eden müvekkili hakkında, ''Müvekkilim cinsel saldırıya uğradığı için olaydan sonra akrabalarıyla bile görüşmeyerek adeta kahrından ölmüştür. Bu nedenle sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz'' dedi.

Sanık avukatı Mehmet Savrun, mütalaaya karşı yazılı beyanda bulunmak üzere süre talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatına savunma yapması için süre vererek duruşmayı erteledi                           Kaynak: Ataşehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER