Ruslar Türkiye tatili için tarifeli uçuşlara akın etti

Rusya’dan Türkiye’ye turist taşıyacak olan charter seferlerine izin çıkmaması üzerine Rus turistler tarifeli uçaklara hücum etti.

Ruslar Türkiye tatili için tarifeli uçuşlara akın etti
 Ruslar Türkiye tatili için tarifeli uçuşlara akın etti 

Rusya’dan Türkiye’ye turist taşıyacak olan charter seferlerine izin çıkmaması üzerine Rus turistler tarifeli uçaklara hücum etti. Talebi karşılayamaz hale gelen havayolu şirketleri ek seferler koydu. Bu arada artan talep üzerine uçak bileti fiyatları da yükseldi.
Rusya’dan yayın yapan Gazetem.ru’nun haberine göre, Türkiye ile Rusya arasında tarifeli uçan Türk Hava Yolları, Onur Air, Pegasus, Nord Wind ve diğer Rus havayolu şirketleri ile anlaşan tur operatörleri hem ek seferler, hem de yeni uçuş noktaları ekletmeyi sağladılar.

Coral Travel Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Bugay, tarifeli uçuşlarda turistlerin ek olarak 50-100 dolar arasında ödeme yaptığını ve sezonun en hit günlerini yaşayan Türkiye’de Temmuz sonu ağustos başı olmasına rağmen ortalama bir kişinin 45-50 bin ruble civarında harcamayla bir haftalık tatil yaptığını söyledi. Bu rakamın 3 yıldızlı otellerde 30 bin rubleye kadar indiğini belirten Bugay, “Charter’lar başlayamayınca tarifeli uçuşlarla turistlerimizi göndermeye başladık. Ancak tarifeli uçuş sayısı ve uçtukları noktalar bize çok hitap etmeyince ek seferler ve noktalar koydurduk” dedi.
Türk Hava Yolları Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş ise, “Tur operatörlerine elimizden gelen desteği veriyoruz. Antalya’ya ek seferler koyduk. Bütün uçakların biletlerini tamamen alabilecek tur operatörleri var ama biz asla bu tür bir şeye kapı açmıyoruz. Normal yolcularımıza ayırdığımız kapasitenin dışında kalan kısımları tur operatörlerine veriyoruz” dedi.

Talebin çokluğunun uçak bilet fiyatlarına da ister istemez yansıdığını belirten Deribaş, bu koşulların piyasanın kendi dinamikleri ile ilgili olduğunu belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109