İÇERENKÖY POLİS MERKEZİ - KARAKOLU

İÇERENKÖY POLİS MERKEZİ - KARAKOLU, Adres ve Telefonları

İÇERENKÖY POLİS MERKEZİ - KARAKOLU
İÇERENKÖY POLİS MERKEZİ - KARAKOLU

Tel. :  0216 576 61 22 - 0216 575 55 54 Fax : 0216 573 80 40

Emniyet Genel Müdürlüğü Sitesi için tıklayınız


Bilgi Edinme
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 24 Nisan 2004 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Bu Kanunun amacı; demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun olarak kişilerin bilgi edinme hakkını kullanmalarını sağlamaktır.

Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre:

Türk vatandaşları ile karşılıklılık ilkesi gözetilerek Türkiye de ikamet eden yabancılar Bilgi Edinme Hakkı Kanunundan yararlanabilirler.

Vatandaşlarımız, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki tüm meslek kuruluşlarının faaliyetleri hakkında bilgi alabilirler. Türkiye de ikamet eden yabancılar ve tüzel kişiler de kendi faaliyet alanlarıyla ilgili olarak bilgi isteyebilirler.

Başvurular, dilekçeyle, bu Kanunla belirlenen matbu formu doldurmak suretiyle, ya da faks veya e-posta yoluyla yapılabilir. Başvuruda, ad soyad, açık adres ve imza mutlaka olmalıdır.

Bilgi, hangi kurumdan isteniyorsa, başvuru o kuruma yapılmalıdır.

Bilgi Edinme Hakkı Kanunundan yararlanmak için yapılan başvurular, 15 iş günü içinde cevaplandırılır.

Başvurunun reddedilmesi halinde, 15 gün içerisinde bu Kanun uyarınca kurulan Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna yazılı olarak itiraz edilebilir. Kurul, bu konudaki kararını 30 iş günü içinde verir.


Atatürk ve Türk Polisi

    * Polis, kanun adamıdır. Ona her zaman saygı göstermeli ve itaat etmelidir.

    * Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. 1934

    * Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır. 1929



Dün sizin hali tavrınızdaki mertli ve erkeklik, yürüyüşünüzdeki intizam ve ciddiyet size olan haklı itimadı kuvvetlendirdi ve herkesi memnun etti. Çünkü herkes biliyor ki ve bilmelidir ki, Polis ve Jandarma Kuvvetleri vatandaşlara huzur ve sükun temin eden Cumhuriyetin kanunlarına ve medeniyet düşmanlarına karşı kullandığı bir kalkandır. Binaenaleyh Cumhuriyetin kanunlarına ve memleketin huzur ve asayişine karşı gelebilecek ve vatandaşların hürriyetine tecavüz edebilecek her şeririn kafası behemahal bu kalkana çarpmalı ve parçalanmalıdır.

Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal


İçerenköy Mahallesi
İÇERENKÖY - ATAŞEHİR - İSTANBUL

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 21:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Davut demir kızım Demet demir
Davut demir kızım Demet demir - 3 yıl Önce

işe gidiyor akpılını doldurmakiçin karşı tarafa geçcek bekliyor yeşil ışık yanıyor artıkguvenir halde geçiyor aşağıdanyanyolu kulanan motor surucusu hızlıyımış kızıma çarpıyor ve olayı mıhalini terkedip kaçıyor ögünden itibare çöcüğümün dürümüyla ilgilmemiş serbest dolşmktadı şahıshakında şikaytçiyim davut demir

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109