Çöp koyteynerlerini belediye yakın takibe aldı!

Çöp koyteynerlerini belediye yakın takibe aldı!

Çöp koyteynerlerini belediye yakın takibe aldı!
Çöp konteyneri bir ihtiyaç ama bazen de ‘istenmeyen’ durumuna düşebiliyor. “Benim kapımın önünde durmasın, uzakta da olmasın” anlayışının hâkim olduğu günümüzde belediyeler buna çözüm arıyor. Pendik Belediyesi de koyduğu koyteynerlerini çoğu zaman yerinde bulamayınca çareyi konteynerlere GPS takip sistemini yüklemekle buldu. Buna göre,  çöp konteynerlerinin uydudan takibini yapabiliyor, yeri değiştirilen konteynerlere anında müdahale edebiliyor. Böylelikle vatandaş arasında yaşanan “Benim kapımın önünde durmasın” tartışmaları da son bulmuş oluyor.

Pendik Belediyesi daha etkin ve verimli bir temizlik için teknolojiyi tüm imkânları ile kullanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda hizmete giren GPS takip sistemi sayesinde kentteki çöp konteynerlerinin yerinin değiştirilip değiştirilmediği tespit edilebiliyor. 4 bin koyteynera GPS sistemi takıldı. Pendik Sokak ve caddelerinde “Benim kapımın önünde durmasın” şeklinde yaşanan tartışmalar da sona ermiş oldu.

Akşam konulan konteynerin yeri sabah değişiyordu

Belediye Başkanı Kenan Şahin “Temizlik, şehri tanımlayan en önemli gösterge. İstanbul’un en temiz ilçesi olmaya adayız. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Konteynıra yüklediğimiz sistem de bu anlayışın bir parçası. Belediye etüt yaparak ‘uygunluğu’ sağlıyor. Ama gelin görün ki gece belediyece konulan konteyner sabah vatandaşça başka bir yere konuluyor. Çöp arabası konteynır arıyor. Bu hem zaman israfı hem de kaynak israfı” şeklinde konuştu.

Öte yandan Pendik’te merkezi yerlerde kullanılmak üzere 30 adet yeraltı konteynırı alınması için düğmeye basıldı. Bu sistem sayesinde de özel donanımlı araçlarla çöpler, yer altındaki konteynırlardan alınacak ve görüntü kirliliğinin oluşması minimum seviyeye indirilecek.
Foto altı: “Kapımın önünde durmasın” diyerek yeri değiştirilen konteynırlar hemen tespit ediliyor.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER