Katlanabilir elektrikli otomobil “Hiriko“ yollarda

Katlanabilir elektrikli otomobiller yollarda İki kişilik katlanabilir elektrikli otomobiller Avrupa'da yollara çıktı. Tam şarj edildiğinde 100 kilometre yol alabilen küçük araçlar, standart bir otomobilen park ettiği alanın üçte birini kaplıyor Katlanabilir elektrikli otomobiller,İki kişilik katlanabilir elektrikli otomobil,Avrupa,şarj edildiğinde,100 kilometre yol alabilen küçük araçlar,otomobilin park alanın üçte biri,MIT Medya Laboratuarı,İspanya,Hiriko

Katlanabilir elektrikli otomobil “Hiriko“ yollarda

Katlanabilir elektrikli otomobiller yollarda İki kişilik katlanabilir elektrikli otomobiller Avrupa'da yollara çıktı. Tam şarj edildiğinde 100 kilometre yol alabilen küçük araçlar, standart bir otomobilen park ettiği alanın üçte birini kaplıyor
Katlanabilir elektrikli otomobiller yollarda
"Hiriko" adı verilen otomobil, 4 adet tekerlek içi elektrikli motor ile çalışıyor. Katlanabilir tasarımı sayesinde otomobil kalabalık şehir caddelerinde en dar alanlara bile rahatlıkla park edilebiliyor.

Zaman'ın haberine göre MIT Medya Laboratuarı'nda görevli araştırmacılar tarafından oluşturulan elektrikli CityCar konseptinden geliştirilen otomobiller, İspanya'nın Bask bölgesindeki otomotiv şirketleri birliği tarafından ticarileştirildi.

Otomobilde geleneksel konumlu motor, karmaşık vites kutuları ve benzin deposu bulunmuyor, elektrikli motorlar tekerleklerin içine yerleştirilmiş. Bu sayede aracın arka tarafı kolay bir şekilde şasenin altına katlanabiliyor. Hiriko, katlandığında standart bir arabanın park ettiği yerin üçte biri kadar yer kaplıyor.

Otomobil bir kez şarj edildiğinde 100 kilometre mesafe kat edebiliyor. Yakıt tasarrufu sağlayan bu araçların çevreyi de koruduğunu söyleyen uzmanlar, ticari üretime önümüzdeki yıl İspanya'da başlanacağı belirttiler. 12 bin 500 Euro mal olacak otomobillerin daha çok otomobil kiralama sistemi ile kullanılabileceği kaydedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109