DEVRİM OTOMOBİL İN ÖNÜNDEN SAYGIYLA GEÇTİLER….

DEVRİM OTOMOBİL İN ÖNÜNDEN SAYGIYLA GEÇTİLER….

DEVRİM OTOMOBİL İN ÖNÜNDEN SAYGIYLA GEÇTİLER….
İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) Üyeleri, Üretilen İlk Türk Otomobili Devrim’i, aynı yıllarda üretilmiş 30 Araçlık klasik otomobil Konvoyuyla Ziyaret Ettiler Ve En Kısa Zamanda Yerli Bir Türk Otomobilinin Tekrar Üretime Geçmesi Gerekliliğine Dikkat Çektiler...
 
Türkiye’nin 4.Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’in talimatıyla 1961’de Eskişehir Demiryolu Fabrikası’nda 23 mühendisin çok kısa bir sürede üstün bir çabasıyla üretilen, Türkiye’nin ilk yerli otomobili “Devrim”, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş.Müzesi’nde, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Üyeleri tarafından ziyaret edildi. Mobil 1’in sponsorluğunda gerçekleşen ziyaret programında, Dernek Üyeleri bir dönem büyük umutlar bağlanarak üretilen fakat seri üretime geçemeyen Devrim’in yanında duygusal anlar yaşadılar…

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay yaptığı açıklamada

“Devrim; o dönemin imkansız koşulları içinde 23 başarılı Türk mühendisi tarafından 4 ay gibi çok kısa bir sürede üretilmiş fakat bilinmeyen güçler tarafından üretime geçmesi bir şekilde engellenmiştir. Sadece benzin konulması unutulduğu için bilinçli olarak üretimi engellenen Devrim’in seri üretime geçememiş olması büyük üzüntü vericidir. Bizler bugün Eskişehir’e eğer üretimi devam edebilseydi tarihe damgasını vurmuş birer yerli otomobille gelebilirdik. Bugün Devrim’in önünden saygıyla geçmemizin amacı,çok gecikilmiş olsa da artık Türkiye’de de bir otomobil tamamıyla yeniden tasarlanmalı ve en kısa sürede üretime geçmeli konusuna dikkat çekmek.”şeklinde konuştu.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Üyeleri ayrıca,Tarihi Odunpazarı Evlerinin ve Sokaklarının Restorasyonunu destek amaçlı bölgeyi ziyaret ettiler ve valilik meydanında klasik araçları sergileyip renkli anlar yaşanmasını sağladılar..

Kuruluşundan bu yana çok sayıda nitelikli etkinliğe imza atan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği(İKOD),ortak milli miras olarak kabul ettiğimiz değerlerimize sahip çıkma misyonunu da her zaman bünyesinde taşıyor. Aynı zamanda tarihi birer değer olarak gördüğü klasik otomobilleri, gelecek kuşaklarla tanıştırabilmek adına, koruyor, onları halkla buluşturuyor ve bu uğurda mücadele veriyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER