Fetih 1453’ün Fragmanı bile Yunanları kızdırdı

'Fetih 1453' filmi Yunanistan’da günün konusu oldu. Ülkenin en çok satan pazar gazetesi Proto Thema’nın internet sitesi, filmle ilgili haberinde “Türklerin 17 milyon dolarlık fetih propagandası” başlığını kullandı.

Fetih 1453’ün Fragmanı bile Yunanları kızdırdı

Fetih 1453’ün fragmanı bile Yunanistan’ı ayağa kaldırmaya yetti, Fragmanı bile Yunanları kızdırdı!
Fragmanı bile Yunanları kızdırdı
VATAN Gazetesindeki haber; Şubat ayında vizyona girecek olan “Fetih 1453” filmi Yunanistan’da günün konusu oldu. Ülkenin en çok satan pazar gazetesi Proto Thema’nın internet sitesi, filmle ilgili haberinde “Türklerin 17 milyon dolarlık fetih propagandası” başlığını kullandı. Faruk Aksoy’un yönettiği filmin ABD ve İngiltere başta olmak üzere çok sayıda ülkede izleneceği ifade edilen haberde, Türk sinema tarihinin en büyük bütçeli filmi olduğuna dikkat çekildi.

Fetih 1453 Fragman
video için tıklayın


Gazete, “Türk işgalciler, filmde kendilerini dünyanın hakimi olarak lanse ediyorlar. Ancak Yönetmen Faruk Aksoy, Rumların maruz kaldığı toplu katliamlar ve yağmalamalar gibi tarihin önemli yönlerini göstermekte başarısız kalmış. Filmde Rum askerleri, Osmanlı süper gücü karşısında baş eğmiş olarak gösteriliyor!” yorumunu yaptı. İnternet sitelerindeki forum bölümlerinde de filme yönelik sert eleştiriler yöneltildi.

50 afiş arasından seçildi

Faruk Aksoy ’un yapımcılığını üstlendiği Fetih 1453 filminin afişi Re Prodüksiyon tarafından hazırlandı. 50 ayrı afiş alternatifi arasından yönetmen Faruk Aksoy ’un müdahaleleriyle seçilen afiş, hafta başından itibaren de tüm sinemalarda olacak. Film, 17 Şubat 2012’de sinema izleyicisiyle buluşacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109