Van depremi, Kandilli'nin Tahmini Korkutucu

Kandilli Rasathanesi Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik ölü sayısının 1000'i bulabileceğini açıkladı.

HABERİN GALERİSİ
Van Depremi Fotoları

Van Depremi Fotoları

Kandilli Rasathanesi Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik kameralar karşısına geçerek depremin büyüklüğünün 7.2 olduğunu açıkladı. Ancak, Erdik'in açıklamaları bununla da sınırlı değildi. Ölü sayısına ilişkin de tahmin yürüten Erdik,"İlk sarsıntının ardından 20'ye yakın artçı deprem yaşandı. Can kaybının 500 ile bin arasında olabilir" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, Van Tabanlı'daki depremin büyüklüğünü ve yerini doğru verdiklerini dile getirerek, ''Büyüklüğünü ilk olarak yerel olarak verdik, daha sonra revize ettik'' dedi.Erdik, yaptığı açıklamada, depremin büyüklüğü konusundaki farklı bilgilere işaret ederek, Enstitü olarak süratle hareket ettiklerini ifade etti.

''Depremin büyüklüğünü ve yerini doğru verdik. Büyüklüğünü ilk olarak yerel olarak verdik, daha sonra revize ettik'' diyen Erdik, 6.6 büyüklüğün yerel olduğunu, daha sonra moment büyüklüğünü 7.2 olarak revize ettiklerini söyledi. Erdik, depremlerde önemli olanın büyüklük değil, şiddet olduğuna da dikkati çekerek, ''Van'da şiddet 8 mertebesinde. 9 şiddetinin görüldüğü yerler de var'' dedi.

KANDİLLİ RASATHANESİ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

DEPREM MÜHENDİSLİĞİ İÇİN TIKLA

ASTRONOMİ İÇİN TIKLA


METOROLOJİ İÇİN TIKLA


JOOFİZİK İÇİN TIKLA

AFET HAZIRLIK EĞİTİM BİRİMİ İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109