Simav depremi Marmara ve Ege'yi salladı: 2 ölü, 80 yaralı

Simav depremi Marmara ve Ege'yi salladı: 2 ölü, 80 yaralı

Simav depremi Marmara ve Ege'yi salladı: 2 ölü, 80 yaralı
Merkez üssü Kütahya'nın Simav' ilçesi olan 5.9 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre 2 ölü, 1'i ağır 80 yaralı var.


Merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan Richter ölçeğine göre 5.9 şiddetindeki depremde, ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybederken, 1'i ağır 80 kişi de yaralandı.

İlk sarsıntının ardından en büyükleri 5,5 ve 5,0 olan 54 artçı deprem gerçekleşti.

Deprem, Kütahya merkez başta olmak üzere İstanbul, Sakarya, Bursa, Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak ve Kocaeli'nde de hissedildi.

Deprem neden birçok ilde hissedildi?

Deprem uzmanı Prof. Ahmet Ercan, yaşanan depremin yer kabuğuna çok yakın bir yerde meydana geldiği için depremin çok geniş bir alanda hissedildiğini söyledi.

Ahmet Ercan, bu depremin öncü ya da artçı olduğunun söylenemeyeceğini bu nedenle, Simav ve yöresinde yaşayanların evlerinin yapısını iyi bilmesi gerektiğini söyledi. Ercan, evleri sağlam olmayanların geceyi evlerinde geçirmemelerini istedi.

Kızılay tarafından Manisa, Afyonkarahisar ve İzmir bölge yönetim merkezlerinden iaşe ve ibate malzemeleri bölgeye gönderilmek üzere hazırlandı. Deprem nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıkları; İstanbul, İzmir, Bursa, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya valilikleri ile Kızılay Genel Başkanlığı arasında sağlanan koordinasyon sonucu, sağlık, güvenlik, arama-kurtarma ve olası arızaların giderilmesi için ekip ve ekipman bölgeye sevk edildi.

Bölgeye, İzmir'den 25, İstanbul'dan 25, Bursa'dan 17, Afyonkarahisar'dan 20, Uşak'tan 4, Kütahya'dan 15, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nden 120 olmak üzere toplam 226 personel gönderildi.

Ayrıca, çalışmalarda kullanılmak üzere 30'u ambulans olmak üzere toplam 51 araç ile 5 arama köpeği bölgeye sevk edildi.

KANDİLLİ RASATANSESİ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREM ARAŞTIRMA ENSİTİÜSÜ İÇİN TIKLA

 DEPREM MÜHENDİSLİĞİ İÇİN TIKLA

ASTRONOMİ İÇİN TIKLA


METOROLOJİ İÇİN TIKLA


JOOFİZİK İÇİN TIKLA

AFET HAZIRLIK EĞİTİM BİRİMİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER