Böyle olur Amerikan usulü kıyamet!

Böyle olur Amerikan usulü kıyamet!

Böyle olur Amerikan usulü kıyamet!
ABD’de bir marjinal grubun ‘’Kıyamet günü geldi. 21 Mayıs günü kıyamet süreci başlıyor’’ iddiası sonrası oluşan bir endüstri, ‘’Kapitalist memlekette kıyamet böyle olur’’ dedirtecek ilginç detaylarla dolu.

ABD’de bir marjinal grubun ‘’Kıyamet günü geldi. 21 Mayıs günü kıyamet süreci başlıyor’’ iddiası sonrası oluşan bir endüstri, ‘’Kapitalist memlekette kıyamet böyle olur’’ dedirtecek ilginç detaylarla dolu.

Bazı aşırı Evanjelik kiliselerin 21 Mayıs gününü ‘vecd günü (Kıyametten hemen önce İsa’ya inananların göğe yükseltileceği gün)’ ilan etmeleri üzerine bir ticari organizasyon, ‘’Cennete yükselecek Hıristiyanların sahipsiz kalacak ev hayvanlarını kurtarma ve ihtiyaçlarını gidermek için’’ kampanya başlattı. Firma müşterilerine, bütün çalışanlarının ‘ateist yeminli’ olduğunu ve Cumartesi günü kesinlikle cennete yükselecekler arasında olmayacaklarının garantisini veriyor.

FamilyRadio adlı aşırı Hıristiyan yayın ağı etrafında örgütlenen tutucu bir Hıristiyan cemaati, bugünlerde ABD’nin ve dünyanın her yerinde kaldırımlarda pankart açan misyonerleri, propaganda araçları ve toplu taşım araçlarına, oto yol kenarlarına astığı ilanlarıyla kıyametin 21 Mayıs 2011 günü saat 18:00’de kopmaya başlayacağını duyurmaya çalışıyor. Topluluk, ‘’Hıristiyanlıkta, ‘rapture (vecd)’ olarak adlandırılan ve ‘inanan’ Hıristiyanların kıyameti yaşamamaları için göğe yükseltilerek Hz İsa ile buluşacaklarına’’ inanılan günün, 21 Mayıs 2011 olduğuna inanıyor. Binlerce kişiden oluşan bu grubun inanışına göre asıl kıyamet de 21 Ekim 2011 günü gerçekleşecek.

Eternal Earth-Bound Pets (Sonsuza kadar yeryüzüne mahkum ev hayvanları) adlı bir kampanya başlatan bu ticari grup ise, ABD’nin 26 eyaletinde ‘göğe yükseleceğine emin Hıristiyanlar’ ile ‘geride kalan ev hayvanlarına sahip çıkma’ hizmeti verme karşılığı kontrat imzalıyor. Organizasyon, göğe yükseleceğine inanan Hıristiyanların ev hayvanlarına bakmayı üstleniyor. Organizasyon, kurtarma misyonu için işe aldığı 259 çalışanın tamamının ‘yeminli ateist’ olduğu garantisi veriyor. Yani bu kişilerin hiçbir şekilde göğe yükselme durumu söz konusu değil. Organizasyonun kurucu ortağı Bart Centre, ‘’Cumartesi günü vecd saati geldiğinde bu ateist çalışanlarımız bizimle önceden kontrat imzalayan Hıristiyan müşterilerimizin evlerine giderek hayvanlarını alacak ve kendi hayvanlarıymış gibi mutlu sağlıklı şekilde yaşamlarını devam ettirmelerini sağlayacak’’ diye anlatıyor hizmetlerini.

Firma, ‘’kıyamet günü sizden sonra ev hayvanlarınıza sahip çıkalım’’ kontratının süresini ise 10 yıl olarak belirliyor. Bunun sebebi ise, Cumartesi günü kıyamet kopmasa bile 2012’de Maya takvimine göre ya da diğer bazı kehanetlere göre farklı kıyamet takvimlerinden de gelir elde edebilmek.

(Turkish Journal)

ATAŞEHİR EVCİL HAYVALLAR İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER