Aziz yıldırım'ın tutukluluk hali devam ediyor

Futbolda şike iddialarına yönelik 93 sanık hakkında açılan davada 15. duruşma tamamlandı.. Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada aralarında Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in bulunduğu 10 tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan tahliye edildi. Diğer 9 ismin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Aziz yıldırım'ın tutukluluk hali devam ediyor

   ALINAN KARARLAR

- Fenerbahçe Kulübü Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan tahliye oldu.


- Aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan İlhan Ekşioğlu'nun da bulunduğu 9 kişinin tutukluluk hallederinin devam etmesine karar verildi. 


- Trabzonspor Kulübü'nün davaya müdahillik talebi kabul edildi.


- Mahkeme, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri  Şener, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş Teknik  Direktörü Tayfur Havutçu ve Göksel Gümüşdağ'ın da aralarında bulunduğu bütün tutuksuz sanıkların bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.


ARIBOĞAN TANIK OLARAK DİNLENECEK


-Savcı şike davasında, aralarında Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'nun bulunduğu tutukluların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Ayrıca savcı Lutfi Arıboğan'ın tanık olarak dinlenmesini istedi.


YENİ DURUŞMA 28 MAYIS'TA BAŞLAYACAK


- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci: "Önümüzdeki duruşmanın tarihi 28, 29, 31 Mayıs ve 1 Haziran. İlk gün gelmeyen olursa yakalama emri çıkartacağız. Önümüzdeki duruşmaya tüm sanıkların gelmesini istiyoruz zorla getirilme olmasın."




SAVCI ESAS HAKKINDAKİ GÖRÜŞÜ İÇİN DOSYAYI İSTEDİ


TFF eski başkanvekili Lütfi Arıboğan'ın tanık olarak dinlenilmesini isteyen savcı Ermertcan, davaya ilişkin esas hakkındaki görüşünü hazırlamak üzere dava dosyasının kendisine verilmesini talep etti. Duruşmaya taleplerin değerlendirilmesi için ara verildi.


TRABZON'UN MÜDAHİLLİK TALEBİ


Başkan Ekinci, Trabzonspor'un davaya müdahillik talebinin geldiğini bu talebe ilişkin avukatların diyeceklerini sordu. Başta Aziz Yıldırım'ın avukatları olmak üzere sanık avukatları bu talebin kabul edilmemesini istedi. Sadri Şener'in avukatı ise talebin kabulüne karar verilmesini talep ettti.


İKİ SANIK HAKKINDA YAKALAMA KARARI


Duruşmada avukatların taleplerinin alınmasının ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, davaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Ekinci, sanıklar Metin Korkmaz ve Aykut Aydın hakkında yakalama kararı çıkardıklarını belirtti. Başkan Ekinci davanın Mayıs'ın son haftasına erteleneceğini ve aralarında Sadri Şener'in de bulunduğu tutuksuz bütün sanıklar hakkında bir sonraki duruşmada bulunmaları için zorla getirilme kararı çıkaracaklarını gelmedikleri takdirde haklarında yakalama kararı çıkaracaklarını ifade etti. 


"ORTADA ÇETE YOKTUR"


-Olgun Peker'in avukatı: "22 Mart itibari ile dinlendiğini bilen biri savcılığa ifade vermek için yurt dışından gelir mi? Herkes tahliye edilmişken, sadece Olgun Peker tutukluyken, çeteden bahsedebilir miyiz? Ortada çete yoktur."
- Duruşmaya kısa bir ara verildi. Aranın ardından Olgun Peker'in avukatı dinleniyor.
- Av.Ali Riza Dizdar ilerleyen celselerde Şenes Erzik'in de tanık olarak çağırılmasını istedi. Konu menajerlik sınavı ve Özgener-Erzik tapesi
- TFF, tarafından 15.12.11 tarihinde 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen resmi yazı okunuyor. Yazıda soruların güvenli bir şekilde Ömer Bedük'e gönderildiği anlatılıyor.
- Ali Rıza Dizdar, emsaller okuyarak, müvekkili hakkında mahkemenin görevsizlik kararı vermesi yönünde talepte bulundu.
- Sanıklardan Ahmet Çelebi ve Bülent İşcen'in avukatları söz alarak tahliye taleplerini iletiyorlar.
- Ali Kıratlı'nın müdafii Ramazan Dinç konuşuyor. 
- Yurtcan: 50 yıllık avukatım ama ne yazık ki başarılı bir avukat değilim ki Sami Dinç'in tahliyesini başaramadım.
- Mahkemeye verilen kısa aranın ardından sanıklardan Sami Dinç'in avukatı Erdener Yurtcan konuşuyor.
-Tümerkan; Müvekkilim 3 yıllık mahkumiyete karşılık gelen bir süredir yatıyor
- Söz Tamer Yelkovan'ın avukatında...


ŞEN: "ARTIK YETER"


- Şen, isyan edercesine 'tutuklama tedbiri acisindan artik yeter, rica ediyorum!'
- Şen: Artık tutukluluk hali için gerekçe kalmadı. Şüphe tutukluluk halı için yeterli değildir.. Yasama dahi tutuklamayı gevşetin diyor.. Sanıklar açısından ferdileşme yapılamaz mı? Kaçma, delil karartma gibi açıklamalar soyut kalıyor, somut bir şekilde aydınlatılmıyoruz
- Şen: 2011 yilinda amator branşlara harcanan 1.2 milyon doların nerelere harcandığı belgelidir!
- Şen: Müvekkilim Serdar Kulbilge ile olan görüşmesini kabul etmiştir. Ama o görüşme de transfer ile ilgilidir.
- Şen: Ortada sadece bir zan vardır, ispatlanmış hiçbir şey yoktur...
- Avukatları tahliye talepleri alınmaya devam ediliyor. Söz sırası İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Ersan Şen'de...
- Dede, tahliye taleplerini yineleyerek konuşmasını bitirdi ve duruşmaya 5 dakika ara verildi
- Şeref Dede söz aldı... 


"OFİSİMDE SALATALIK YETİŞTİRİYORUM"


- Işık: Yıldırım Fenerbahçe'ye Başkan adayı olarak kaçmayacağı açıktır. Öyle bir düşüncesi olmaz ama olsa bile 30 milyon taraftar onu alır getirir
- Işık: Tutuksuz yargılama olsaydı UEFA'dan bu kadar gürültü çıkmazdı.
- Işık, Erman Toroğlu'na da gönderme yaparak "Ofisimde salatalık yetiştiriyorum ki lazım olursa göndereyim" dedi.
- Işık: Yargılamamız 6222 değil 893.. Japoncada Ya (8), Ku (9) Za(3).. Ağustos Ayı (8. ay) 93 sanık... Yani 893
- Işık: UEFA'nın tedirginliği şikesi ile ilgilidir. Oysaki şikesi ile ilgili bir düzenlememiz bile yok
- Işık ironi yaparak, "Mafyalarda emre itaat etmeyenlerin parmakları kesilir ama buradaki sanıkların parmaklarına bakıyorum hepsi yerinde duruyor" dedi.
- Faik Işık mafya ve örgüt nedir anlatırken "Bir Don Carleone'yi burada görmedik" deyince hakim tebesüm etti... 
- Söz Aziz Yıldırım'ın avukatlarından Faik Işık'ta....
- Bayraktar: Etik Kurul Aziz Yıldırım'ı suçlamadı. Spor Toto iddia edilen 13 maçla ilgili bir anormallik olmadığını bildirdi. Maliye de son 5 yılın hesaplarını didik etti ve hesaplarda bir usülsüzlük olmadığını belirtti.  
- Avukat Köksal Bayraktar söz aldı. Bayraktar mahkemeye 3 belge sundu. Etik Kurul Raporu, Maliye Bakanlığı Denetleme Kurulu Raporu ve Spor Toto'nun cevabı
- Öğle arasının ardından duruşmaya Aziz Yıldırım avukatlarının savunmalarıyla devam ediliyor.




Duruşmaya öğle arası verildi...


- Yıldırım: Dar ağacında olsam da son sözüm Fenerbahçe... 
- Yıldırım: Türk futbolu gerildi 3 ay daha yatsam bana bir şey kaybettirmez ama Türk futboluna çok şey kaybettirir.. Beni bırakmasanız da diğerlerini bırakın. Benim elinizde olmam yeter. Bir bedel ödenecekse ben tek basıma öderim. 
- Yıldırım: Beni bırakmasanız da diğerlerini bırakın. Benim elinizde olmam yeter. Bir bedel ödenecekse ben tek başıma oderim
- Yıldırım: Ben kendimi için hiçbir şey istemem. Ama söz konusu Fenerbahçe ise kapı kapı dolaşırım. Endişem bu kaostan Türk futbolunun zarar görmesidir. Tüm başkanlardan ricam bir araya gelip bu konuya bir son vermemizdir. Bırakın üzerimize düşeni yapalım. Yeni aday olduğum için kaçma şüphem olmadığı ortadadır. Tüm yönetici ve arakadaşlarımın ailelerine kavuşmalarını talep ediyorum. 
- Aziz Yıldırım'ın şu anda yazılı savunmasına geçildi. 
- Yıldırım: İyi de hapis yatan biziz. Hepimizi çıkarın bütün spor kamuoyu olarak buraya gelelim Türk futbolunu temizleyelim.  1998'den bu yana bütün kulüplerin şampiyonlukları incelensin
- Hakim: Önümüzdeki duruşmalarda çağırırız. 
- Yıldırım: MASAK'ın  raporlarının bir tanesi temiz çıkmasın başkanlığı bırakırım. Mehmet Yıldız'ı çağırsaydınız da yeminettirip ona da sorsaydınız.


- Yıldırım: Asıl olan davasıdır.. Onu örtüyorlar. 
- Yıldırım: Sadri Şener'in hükumet hakkındaki konuşmalarını ben yapsaydım Ergenekon'dan yargılanırdım.. Ama benim cevap verebilidiğim tek yer burası.
- Yıldırım: Biz burada yargılanıyoruz diye basın tef calıyor. Ama herkes görecek, hiçbir şey çıkmayacak! Asıl konuşmamı yapacağım ama önce duygularımı anlatacağım. İnsanlar her şeyi söylüyorlar ama nedense hedef biziz. Bu bir şike davası değildir. Beni Ergenekon'a bağlamaya çalışıyorlar. Finansörüymüşüm. Bunu sözyleyen milletin vekili...  Hani belgesi?
- Yıldırım: Arabayı çal gezelim dedim ama çalmadı. Şimdi bu suçmu?
- Yıldırım: Biz burada yargılanıyoruz diye basın tef calıyor. Ama herkes görecek, hiçbir şey çıkmayacak!!
- Yıldırım: 2010'da Bursa ile cekişirken Sadri Şener, biz Fenerbahçe'ye kaybedicez dedi. Berabere kaldik 2. olduk. Şimdi bu etik mi değil mi
- Yıldırım: Ceza mahkemesinde yargılanıyoruz, futbolda bazı şeylerin etik olup olmadığını tartışmıyoruz. Amac şikeyi önlemekse, önce şikenin ne olduğunu belirtmek lazım. 
galatasaray Başkanı yemek yiyor, birimiz lig birimiz kupa alsın diyor. şimdi bu etik mi değil mi?
- Aziz Yıldırım söz aldı. Yıldırım'ın öğle arasından sonra söz alması bekleniyordu. 


ŞENMAN: SORULARIN ARIBOĞAN'A GİTTİĞİNİ İDDİANAMEDEN ÖĞRENDİM


- Fenerbahçe avukatları Şenman'a menejerlik sınavıyla ilgili yargılanmasına rağmen Şenman'a neden Fenerbahçe dosyasında olduğunu sordu.
-Şenman Lütfü Arıboğan ve Yunus Egemenoğlu'na soruların gittiğini iddianameden okudum
- Şenman: Ek savunma yapmak ve mağduriyetimi bildirmek için söz aldım. Sadece tahliyem ile ilgili konuşacağım.
- Haldun Şenman'ın savunmasına geçildi.  Şenman menajerlik sınavından ötürü tutuklu.


- BEN SEZER'E ARKADAŞ OLARAK TAVSİYELERDE BULUNDUM


- Dinç: Transfer görüşmelerinin basına sızmaması için böyle bir talepte bulundum. Çünkü hayrı hukuki olarak telefonların dinlendiğini düşünüyorum.
- Hakim: Sezer ile neden Blackberry ile görüşmek istiyorsun peki?
- Dinç: Ben Sezer'e Fenerbahçe avukatı değil arkadaşı olarak tavsiyelerde bulundum.
- Dinç: Sezer Öztürk ile bir transfer şikesi yapmadım.
- Sami Dinç söz aldı...


"FENERBAHÇE BÜYÜKTÜR ŞİKE YAPMAZ"


- Kıratlı: İnsan kendisi için şike yapmaz. Yüzsüz olduk yine ama ben tahliyemi istiyorum
-Hakim: Biz sen yaptın mı diye soruyoruz. 
- Ali Kıratlı: Fenerbahçe büyüktür şike yapmaz... Sizin de sayenizde eski saygınlığımıza kavuşacağımıza inanıyorum.. Bu suçların yanlışlıkla üzerimize yapıştırıldığını düşünüyorum. Her futbolcu F.Bahçe'ye gelmek istemiyor. İşin içerisinde olduğum için biliyorum.
-Ali Kıratlı: Başımıza gelenler yol kazasıdır. Şahsımın olaylarla hiç bir ilgim yoktur. Finans işiyle uğraşıyorum ama spor çevrem çok geniştir.
- Ali Kıratlı,: Ben Eskişehirspor-Trabzonspor maçında görüntülendim ama bu görüntüler iddianameye Eskişehir - Fenerbahçe maçı diye geçti. Ayrıca iddianamede İlhan Bey ile yaptığımız görüşme sadece futbolcu transferi ile ilgilidir. Hatta yaptığım tek görüşme iki maç için yorumlanmış.
- Menejer Ali Kıratlı söz aldı. Kıratlı sözlerine Fenerbahçe'nin kuruluşunu kutlayarak başladı.


"KANSER HASTASIYIM TAHLİYEMİ İSTİYORUM"


- Çelebi: Otyakmaz'ın Bülent İşcen ile telefon görüşmesi Fenerbahçe-Sivasspor maçının bilet fiyatlarına ilişkindi. Ama bu bile şike olarak yorumlandı Benim İşcen ile yaptığım görüşmede 'operasyon' dememin nedeni ise kendisiyle ortak bir gemi almak için yaptığımız ticari girişimlerden ibarettir.
- Çelebi: Mehmet Yıldız çok iyi biridir. Şikeye dair kendisine bir teklifim olmadı. Zaten kendisi de böyle bir teklifi kabul edecek kişilikte değildir.
- Çelebi: Otyakmaz şike yapmam için talimat vermedi
- Sanık Ahmet Çelebi: "Fenerbahçe kombine kart almak için gitmemden ötürü 10 aydır cezevindeyim. İlerlemiş bir kanser hastalığım var. Tedavim için tahliye talep ediyorum. İbrahim Akın'ı da tanımam. Yusuf Turanlı'nın futbolcusu olduğunu dahi bilmiyordum. Kombine almaya gittiğim gün kulüpte İlhan (Ekşioğlu) Bey yoktu. Sivasta da Ilhan Beyin misafiri alkol almak istediği için Ticaret Odası'na götürdüm."
- Bu celsede Diyarbakır - Giresunspor maçı ile ilgili tanık Kürşat Ergün Aydın konuşuyor..
- İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı'nda görülen şike davasında 15. duruşma başladı.



Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2012, 21:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER