Battal İlgezdi 'Planlar çıkmazsa açlık grevine başlayacağım'

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Radyo 24'te 'Kent ve Yaşam' programına katıldı. Ataşehir'in imar sorununa vurgu yapan İlgezdi, 'Planlar çıkmazsa, 10 bin kişi ile Büyükşehir Belediyesi'nin önünde açlık grevi yapacağım' dedi.

Battal İlgezdi 'Planlar çıkmazsa açlık grevine başlayacağım'
Radyo 24'te gazeteci Celal Toprak ve Tuğba Ertan'ın hazırlayıp sunduğu "Kent ve Yaşam" programının bu haftaki konuğu Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ydi. İstanbul'un en gözde ilçelerinden birini yönettiğini, ancak imar sorununu çözemediğini belirten İlgezdi, "Gelir gelmez imar planlarını yaptık ve Büyükşehir'e gönderdik. Ancak planlar büyükşehirde bekliyor" dedi.

Seçildikleri ilk 3 yıl içinde Ataşehir'de çok doğru işler yaptıklarını ve bir belediye başkanı olarak geçmişe takılıp kalmamak gerektiği vurgulayan İlgezdi, "Önemli olan vatandaşın işinin çözülmesi" dedi. İlgezdi, "Seçildikten sonra ilk işimiz belediye binası yapmak oldu. Çünkü çok dağınıktık. Ataşehir çağdaş bir ilçe olarak biliniyor ama biz geldiğimizde belediye binası bile yoktu. İddia ediyorum, İstanbul'un en güzel belediye binasını yapıyoruz" diye konuştu. İlgezdi, belediye binasının 29 Ekim günü, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılacağını söyledi.

"PLANI YAPILMAYAN TEK İLÇE ATAŞEHİR"

İlgezdi, sözlerini şöyle sürdürdü: Ataşehir Belediye Başkanı olduğum için 'çok şanslısın' diyorlar. Haklılar da, çok şanslıyım. Ama Ataşehir sorunlarla başbaşa bırakılmış bir ilçe. Herhalde o mahalleler bölünecek diye hiç hizmet almamış. Ümraniye'den ve diğer ilçelerden gelen mahalleler hiç hizmet almamış. Ben bunu açıklamak zorundayım. Bu planlar dönüp dolaşıp önümüze geliyor. 'Ataşehir Belediyesi sizin planlarınızı yapmıyor' deniyor. İçerenköy'ün yüzde 40'ı yeşil, Yeni Sahra, Barbaros'un, Ferhatpaşa'nın, Mustafa Kemal'in, Aşık Veysel'in hiç imar durumu yoktu. Geldiğimiz gün itibariyle bütün imar planlarını yaptık ve büyükşehire teslim ettik.

Mutlaka bu planların yapılması gerekiyor. Çünkü insanların beklentisi var. Herşeyi yaptık. Malesef plan olayını çözemiyoruz. Bizim hiç bir yetkimiz yok. Bütün yetki büyükşehirde. Sayın Kadir Topbaş'ın bu konuda çok iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Çünkü 9 yeni ilçeden 8'inin planları yapıldı. Planı yapılmayan tek ilçe Ataşehir. Ataşehir'in planları 3 yıldır çıkmıyor.

KENTİN PLANI 20 GÜNDE YAPILIR

Batı Ataşehir ve Doğu Ataşehir'de birbirinden farklı görüntüler sergiliyor. Batı Ataşehir'in 50 metre ilerisinde çocuklar yoksulluk ve çamur içinde yaşıyor. Böyle bir adaletsizlik olabilir mi? Alt yapı hazırlıklarını yaptık. Bütün planları hazırladık, teslim ettik ve 2 yıldır bekliyoruz. Kentin planı 20 günde yapılır. Sonrası kadro ve personele bağlıdır. Büyükşehir Belediyesi yardım istiyorsa, biz hazırız. Kadro ya da eleman istiyorlarsa, biz verelim. Eğer bu planlar çıkmazsa, 10 bin kişi ile Büyükşehir Belediyesi'nin önünde açlık grevi yapacağım. Bununla ilgili Ataşehir'deki arkadaşlara sözüm var.

Hacı amcalar ve teyzeler beni arıyor; 'Başkan ne zaman kapıya yatıyoruz?' diye. İnsanlar Anadolu'dan gelmiş, 300 metrekare arsa almış. Karşı tarafta 1 milyona daire satılıyor ama onların imarı yok. Bu insanlara yazık değil mi?

BÜYÜKŞEHİR YETKİYİ VERDİĞİ ANDA ÇÖZERİM


Eski belediye mensuplarının 30 yılda veremediği tapuları biz verdik. Vatandaşlarımızdan 3 bin 700'üne tapusunu verdik. Çok uygun ödeme koşulları ve taksitlerle vatandaşın tapusunu vermeye devam ediyoruz. Bizden kaynaklı bir mesele değil bu. Bizim Yeni Çamlıca mahallemiz var. Büyükşehir orada '18 uygulaması yapmış' ancak adaletli olmamış. 400 vatandaşımızı mağdur etmişler. Bununla ilgili gitmediğim yer, çalmadığım kapı kalmadı. Sonuç geldi büyükşehire. Bu konuyla ilgili bir sürü dilekçe yazdım. Yetkili birimlerle arkadaşlarım görüştü. Maalesef sonuç yok. Ben bunu iyi niyetli bir tavır olarak görmüyorum. 'Bekleyin yapacağız' diyorlar. Yetki bizde değil, Ataşehir'de diyorlar. Ama ben buradan söylüyorum. Benim bu konuyla ilgili hiç bir yetkim yok. Büyükşehir bana yetkiyi verdiği anda ben çözerim.

AK Parti, 15 yıldır Ümraniye'de ve belli ilçelerde, mahallelerde iktidar. Ama oranı nda sorunları çözülmemiş. Büyükşehir ellerinde, belediye ellerinde, devlet ellerinde ama hiç birsey yapmamışlar.
(Gazeteport)

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2012, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER