KADIKÖY’DE SANAT SOKAĞA TAŞTI

KADIKÖY’DE SANAT SOKAĞA TAŞTI

KADIKÖY’DE SANAT SOKAĞA TAŞTI
Doya Doya Sanat Günleri başlıyor! KADIKÖY’DE SANAT SOKAĞA TAŞTI

Yaz mevsiminin gelmesiyle İstanbul’un birçok ilçesinde kültür merkezleri, galeriler, konser salonları etkinliklerini sonlandırırken Kadıköylüler açık havada sanata doyacak! Kadıköy Belediyesi’nin 18 Haziran–28 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği “Doya Doya Sanat” günleriyle, Kadıköy’ün 13 ‘mavi nokta’sında 63 ayrı etkinlik gerçekleştirilecek.

    Kış aylarında yoğunlaşan kültür-sanat gündemi haziran ayının gelmesiyle azalır. Azalır ancak kışın kapalı mekânlarda gerçekleştirilen etkinliklerin yerini bu sefer, açık havada, yıldızların altında, hafif rüzgâr eşliğinde dinlediğimiz konserler, izlediğimiz tiyatrolar alır. İstanbul’un birçok semtinde kültür merkezleri, tiyatro ve konser salonları, galeriler yaz dönemi boyunca etkinliklerine ara verirken Kadıköy’de sanat, kapalı mekânlardan sokağa taşıyor.
    Kadıköy Belediyesi “Doya Doya Sanat” günlerini 18 Haziran’da başlatıyor. 28 Ağustos’a kadar devam edecek olan etkinlikler, Kadıköy’de belirlenen mavi noktalarda gerçekleştirilecek. Bu yaz Kadıköy’ün çarşısında, sokaklarında, caddelerinde, parklarında her an bir konsere, bir tiyatro oyununa, pantomimcilere rastlayabilirsiniz, zira 13 farklı noktada tam 63 ayrı etkinlik olacak. Altı farklı sanatçı grubu, Bağdat Caddesi, Bahariye Caddesi, Çınar Parkı, Fenerbahçe Parkı, Kalamış Parkı, Koşuyolu Mahalleevi Parkı, Koşuyolu Parkı, Kriton Curi Parkı, Moda Parkı, Noter Sokak, Özgürlük Parkı, Tarihi Çarşı ve Zübeyde Hanım Parkı’nda bulunan mavi noktalarda Kadıköylülerle buluşacak. Tüm etkinlikler saat 19.00’da başlayacak.

‘SANATI SOKAĞA TAŞIMAK ÖNEMLİ’

    Tüm dünyada, sokak sanatçılarının değeri artarken ve insanlar birebir hayatın içinde karşılaştıkları sanatsal faaliyetlere çok daha fazla ilgi gösterirken, Kadıköy Belediyesi de bu duruma kayıtsız kalamamış. Kadıköy Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kadriye Sağlam, neden “Doya Doya Sanat” günleri düzenlediklerini şöyle açıklıyor: “Sanatı sokağa taşıma, dünyada açılım halindeyken biz de bu konuya özellikle dikkat çekmek istedik. İki sezon evvel Belediye Başkanımızın da öngörüsü ve yönlendirmesiyle başlayan bu fikir bir proje gibi ele alındı, sanatseverlerin açık mekânlarda, parklarda bu hoşlukla karşılaşması hedeflendi.
Sezonda tüm kültür merkezlerinde dolu dolu bir program geçirdikten sonra yaz ayları için sezonu kapatmak yerine planladığımız birçok etkinliğimizin bir ayağı olarak açık havada sanat keyfini yaşatmayı hedefledik. Kadıköy Belediyesi olarak, insan yaşamını sanattan bağımsız asla düşünmüyor ve her projesinde sanatın her dalını yaşatmaya gayret ediyoruz. Kadıköy’ün çeşitli parkları ve caddelerinde tarafımızdan desteklenen müzik ve sanat grupları ile kültürel bakımdan fark yaratan Kadıköy’ümüzün de hareketli ve renkli bir yaz geçeceğine inanıyoruz. Müziği, tiyatroyu, dansı sahnede izlemek yerine farklı bir atmosferde sunmanın daha samimi olduğuna ve insanlara etkinliğin bir parçası olduğunu hissettireceğine inandık… Kendi alanında oldukça profesyonel olan 6 grubumuz 18 Haziran–28 Ağustos arası 13 mekânda toplam 63 etkinliğe imza atacak. Tüm sanatseverleri mavi noktalarımızda doya doya sanat ile buluşmaya davet ediyoruz.”

PROGRAM ZENGİN

İşte 2 ay boyunca bizleri sanata doyuracak 6 grup:  

-ELİM SENDE KUKLA TİYATROSU
Elim Sende Kukla Tiyatrosu, çocukların oyun arkadaşı, dert ortağı, eğlence aracı, kendini ifade yolu olan oyuncakların bir türevini, kuklaları kullanarak onlara ulaşmayı hedefliyor. “Ötmeyi Bilmeyen Horoz” oyununda, çocuklara karşılaştıkları problemler karşısında umutsuzluğa kapılmadan gerekli çaba ve sabrı gösterirlerse mutlaka başarılı olacaklarını birbirinden güzel kuklalarla anlatacaklar.

-GRUP GEZİVER
Bağdat Caddesi’nin hareketli atmosferine uygun, hem gezerek hem çalarak etkinliği gerçekleştirecek grup halkın ilgisini çekerek Kadıköy’ün alışveriş caddesinde zevkli dakikalar geçirtecek.

-GRUP NAPOLİON
Geçmiş senelerde Mavi Nokta etkinliklerinden tanıdığımız Grup Napolion, çigandan, tangolara, aryalardan film müziklerine kadar geniş repertuarıyla ve dans gösterileriyle izleyicilere unutulmaz zamanlar yaşatacak.

-LİTTLE BAND
2009’da Kayhan Doğan tarafından kurulan Little Band müzik grubu, Latin, caz, blues parçalar seslendiriyor. Grup, müzik performansının yanı sıra dans gösterileri ve perküsyon atölyeleriyle izleyenlere keyifli anlar yaşatmayı hedefliyor.

-PANTOMİM TRİO
İki enstrüman ve bir pantomim sanatçısından oluşan grup, sanatın hem müzik hem sahne sanatları alanlarında başarılı etkinliklere imza attı. Pantomim Trio’nun gerçekleştireceği gösteriler Kadıköy halkında merak uyandırarak neşeli zamanlar geçirtecek.

-TRİO AMOR
Geçmişten günümüze bilinen aşk şarkılarını enstrümantal seslendirerek izleyicisine unutulmaz dakikalar yaşatan grup, oldies, napoliten, tango gibi müzik türlerinde repertuarında bulunduruyor. Trio Amor, gösterilerinde müziğin birleştirici gücünü Kadıköy halkına hissettirecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109