ABD’Lİ ÖĞRENCİLERİN KADIKÖY’DE TEMİZLİK MESAİSİ “İNGİLİZCE BİLEN ÇÖPÇÜLER

ABD’Lİ ÖĞRENCİLERİN KADIKÖY’DE TEMİZLİK MESAİSİ “İNGİLİZCE BİLEN ÇÖPÇÜLER

ABD’Lİ ÖĞRENCİLERİN KADIKÖY’DE TEMİZLİK MESAİSİ “İNGİLİZCE BİLEN ÇÖPÇÜLER
ABD Dışişleri Bakanlığı sponsorluğunda düzenlenen “Kültürlerarası İletişim Programı”  kapsamında, sosyal projelerde çalışarak Türkçe öğrenmek, Türk kültürünü tanımak ve İngilizce öğretmek için Türkiye’ye gelen ABD’li öğrenciler, bu haftaki mesailerini Bahariye Caddesi’ni süpürerek geçirdiler.

Kadıköy Belediyesi’nin desteği, ISE WORLD organizasyonuyla Türkiye’ye gelen ve haftada bir gün belediyenin gösterdiği işlerde gönüllü çalışan Amerikalı lise öğrencileri, bugün Kadıköy Bahariye Caddesi’ni süpürdüler.

Vatandaşların şaşkın bakışları altında Bahariye Caddesini süpüren Amerikalı öğrenciler, sıcak havanın da etkisiyle sık sık molalar verdiler ve molalarında esnafla sohbet ettiler. Kadıköy Belediyesi Temizlik İşlerine bağlı ekiplere destek olarak tüm Bahariye Caddesini ellerinde süpürge ve faraşla süpüren gençler yorgunluklarını da yine cadde yer alan babalara oturarak giderdiler.  Esnafın ve yoldan geçen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği öğrenciler meraklı sorulara da yarım Türkçeleriyle cevap vermeye çalıştılar.  Özellikle kendi aralarında İngilizce konuşan çöpçüleri, Belediye işçisi sanan vatandaşlar da, belediyenin İngilizce bilen temizlik işçisi çalıştırdığını zannederek, kısa süreli şaşkınlık yaşadılar.  Özellikle mini etekleriyle çalışan ABD’li kız öğrenciler, esnafın ve vatandaşın ilgisini çekti.

Kadıköy belediye başkanı Selami Öztürk’ün de ziyaret ettiği öğrenciler, gün boyu Bahariye Caddesi’ndeki tüm çöpleri, belediyenin temizlik işçileriyle birlikte süpürdüler. Öğrenciler, mesai bitiminde giydikleri, işçi yeleği ve şapkaları da hatıra olarak ABD’ye götürmek üzere yanlarına aldılar.

 ABD’de başarılı öğrenciler arasından seçilen öğrenciler,  1 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında Kadıköy'de misafir ediliyorlar.   Uluslararası öğrenci değişim programı olan ISE World’ün organize ettiği programla Türkiye’ye gelen öğrenciler, Türkçe öğrenip, Türk kültürünü tanımaya çalışıyorlar.
Öğrenciler, önümüzdeki günlerde Bağdat Caddesi’ni de temizleyecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER