KADIKÖY BELEDİYESİ RAMAZANDA 4 BİN AİLEYE GIDA PAKETİ

KADIKÖY BELEDİYESİ RAMAZANDA 4 BİN AİLEYE GIDA PAKETİ

KADIKÖY BELEDİYESİ RAMAZANDA 4 BİN AİLEYE GIDA PAKETİ
Ramazan ayında her yıl Kadıköylü ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketleri dağıtarak sosyal yardımlaşma ağı kuran Kadıköy Belediyesi bu yıl 4  bin aileye ulaşacak. Kadıköy Belediyesi, yardım paketlerini önceki yıllarda olduğu gibi ailelerin evlerine araçlarla götürüp teslim edecek.

Geçen yıl ramazan ayında dar gelirli ailelere içinde temel kuru gıda maddelerinin olduğu 3 bin paket götüren Kadıköy Belediyesi bu yıl da yaklaşık  4 bin aileye ulaşacak. Sosyal yardımlaşmanın en üst düzeye çıktığı ramazan ayı ile ilgili hazırlıklar devam ettiğini kaydeden Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal  İşler Müdürü Tülin Ergüner, ihtiyaç sahibi ailelerin tespit edildiğini söyledi.  Ergüner şöyle konuştu:

“Ekiplerimiz mahalleleri tek tek dolaşarak ihtiyaç sahibi aileleri belirledi. Zaten önceki yıllardan kayıtlı 2 bin 500 ailemiz de var. Bunların dışında mahalle muhtarlarımızın belirleyip bize ulaştıracağı listeler olacak.  Belediyeye gelerek yardım talep edenlerle birlikte sayının 4 bine yaklaşacağını tahmin ediyoruz. Geçen yıl yaklaşık 4 bin bin aileye içinde 13 çeşit temel ihtiyaç maddelerinin bulunduğu paketler ulaştırmıştık. Bu yıl da gıda paketlerimizle ihtiyaç sahibi aileleri destekleyeceğiz.”

Kadıköy Belediyesi, önceki yıllarda ramazan ayında  Küçükbakkalköy de bulunan aşevinden sıcak yemek pişirerek ailelere sıcak yemek yardımı da yapıyordu. Ancak Aşevi’nin Ataşehir Belediyesi sınırları içinde kalması nedeniyle yardımlarını sadece kuru gıda paketi olarak devam ettiriyor.  Paketler, ailelerin adreslerine belediyenin araçlarıyla randevu alınarak bırakılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109