İBB’DEN KADIKÖY’E 3.3 MİLYAR LİRA YATIRIM

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy’e 3.3 milyar lira yatırım yaptıklarını belirterek, Kadıköy’ün metroların merkezi haline geldiğini söyledi.

İBB’DEN KADIKÖY’E 3.3 MİLYAR LİRA YATIRIM
İBB’DEN KADIKÖY’E 3.3 MİLYAR LİRA YATIRIM

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy’e 3.3 milyar lira yatırım yaptıklarını belirterek, Kadıköy’ün metroların merkezi haline geldiğini söyledi.

Kadıköy Evet Platformu’nun düzenlediği mitingde konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Kadıköy’e 3.3 milyar lira yatırım yaptıklarını belirterek, Kurbağalıdere’nin temizlendiğini, Göztepe Parkı’nın göz kamaştırdığını ve Kadıköy’ün metroların merkezi haline geldiğini söyledi.

İSTANBUL'A 98 KADIKÖY'E 3.3 MİLYAR YATIRIM...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy Evet Platformu’nun Kadıköy Meydanı’nda düzenlediği mitingde vatandaşlara seslendi. İBB olarak 13 yılda İstanbul’a 98 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu yıl da 16,5 milyar liralık yatırım bütçelerinin olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, “Devlete veya başka bir kuruma günü gelmiş bir lira borcu olmayan bir İstanbul var. Metrolar yapıyoruz. Şehrin altını üstünü bütün çevresini düzenliyor ve dünyada bu medeniyet kentinin yeniden ayağa kalktığını göstermeye çalışıyoruz” dedi.“13 yılda Kadıköy’e siyasi mülahaza gözetmeksizin 3 milyar 300 milyon liralık devasa yatırımlar ve hizmetler yaptık. İnsan olan her yere hizmet götürmeye çalışıyoruz” diyen Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

KADIKÖY METROLARIN MERKEZİ OLUYOR“

Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı döneminde Adalar’a denizin altından su götürdü, biz de denizin altından doğalgaz götürdük. Şu parti bu parti demedik. Kadıköy’de de böyle. Kadıköy-Kartal Metro Hattı, en hızlı biten metro hatlarından biridir. Şu anda Kadıköy’de bir dizi metro hatları buluşması var. Bu buluşma Kadıköy’ü çok daha farklı ve her tarafa erişebilir hale getirecek. Özellikle Dudullu-Bostancı hattı yakında hizmete giriyor. İnşallah Halkalı-Marmaray hattını da birlikte açacağız. Bu hatların çalışması şu anda devam ediyor. Göztepe-Ümraniye metro hattı 2019’da devreye girecek. İncirli-Edirnekapı-Gayrettepe-Sögütlüçeşme hattı var. Bu hat 3 katlı tünelden geçerek Bakırköy’e kadar gidecek ve Söğütlüçeşme hattıyla da birleşecek olan önemli bir buluşma hattı. Zeytinburnu-Kadıköy metro hattı var bu da Gaziosmanpaşa-Eyüp üzerinden gelip Beşiktaş üzerinden geçecek yeni bir hat. Libadiye Caddesi’nde bir tramvay projesi var çalışmaları devam ediyor. Kadıköy-Ataşehir-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattımız var ki bu çok önemli bir hat. Kadıköy’den Sultanbeyli’ye TEM otoyolunu takip eden önemli bir erişim hattı olarak hizmete girecek.

”KURBAĞALIDERE YÜZÜLEBİLİR HALE GELİYOR


Kadıköy’ün en önemli sorunların bir tanesi halini alan 63 kilometreli Kurbağalıdere’ye yıllarca atıksuların bırakıldığını ve derenin çevresine gecekonduların yapıldığını hatırlatan Başkan Topbaş, “Çok ciddi ve hummalı bir çalışmayla Kurbağalıdere sorununu çözmek için dev tüneller açtık ve bugüne kadar 170 milyon lira harcadık. Geçen sene Kadıköy Belediye Başkanı medyaya, ‘Yapamıyorlarsa bize versinler’ demiş. Belediye meclisinde sayın başkan da oradayken söyledim. ‘Hemen veriyorum, buyur gel yap ben de seni milletin önünde tebrik edeceğim’ dedim. Niye böyle desteksiz atıyorsun, niye mangalda kül bırakmıyorsun. Şu anda son aşamaya geldik. Takriben 400 Milyon TL’lik bir yatırım. Kadıköy Belediyesi 300 yıl beklese böyle bir yatırım yapamaz. Böyle bir kaynak bulamaz. Sadece siyaset olsun diye konuşurlar ve orada kalır. Biz laf ebesi değiliz biz taş üstüne taş koyan insanlarız. Bu yılsonuna gelmeden Ağustos sonrası tertemiz hale geliyor. Şu anda balıklar girmeye başladı. Daha sonra Güney Kore Seul’de yapılan ve dünya çevre ödülü kazanan bir dere ıslahının benzerini Cendere’de, Ayamama’da, Çırpıcı’da ve arkasından da Kurbağalıdere’de yapacağız. Burada insanların dere kenarında yürüyüş yapabilecekleri farklı bir yer olsun” diye konuştu.

KADIKÖY'E İLERİ BİYOLOJİK ARITMA VE CAMİ


Devam eden Kadıköy meydan düzenlemesinin yakın zamanda biteceğini, İSKİ alanı olarak bilinen otoparkın bulunduğu yerde de büyük bir cami projesi yapılacağını anlatan Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Bu bölgede Cuma namazına gitmek isteyenlerin fırsat bulamadıklarını, sıkıntı yaşanmakta olduğunu biliyoruz. Projeler hazırlandı, planlara işlendi, yakın bir tarihte başlanacak. Büyük bir cami, altında sergi alanları bir kültür merkezi gibi çalışacak. İstanbul Boğazı’nın girişinde önemli bir simge değeri olacak. Bakınız, Göztepe Parkı için neler söylediler, neler konuştular. Bugün halini biliyorsunuz. Gitmeye çekinilen sıkıntılı yerden şu anda aleyhimizde konuşanlar oradan çıkmıyorlar. Hep oradalar. Oranın keyfini yaşıyorlar ama olsun hizmete devam edeceğiz. Nerede bir sorun varsa orada olmaya çalışıyoruz.”Topbaş, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin Kadıköy’ün ulaşım ve erişimine büyük katkı sunduğunu, Devlet Demiryolları’nın 2018 yılında bitirmeyi hedeflediği banliyö hattının da devreye girmesiyle Kadıköy’den şehrin her tarafına hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşma imkanı olacağını ifade ederek, Kadıköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile bu bölgeden denize dökülen atık suları kontrol altına aldıklarını ve denizlerin girilebilir hale geldiğini söyledi.İSKİ alanında yer altında çok büyük bir biyolojik arıtma tesisi yapacaklarını, bu tesisin bölgenin bütün atıklarını ve arka coğrafyadaki yerleşim atıklarını alacak ve kullanım suyu kalitesine getirerek denize deşarj edeceğini aktaran Topbaş, “Mayıs’ın ilk haftasında Erguvan Şenliği yapacağız. Boğazın her iki yakasına binlerce Erguvan ağacı diktik. Çiçek açan ağaçlar dikiyoruz. Ihlamur, Akasya ağaçları dikmeye devam ediyoruz. Nisan’ın ortalarına doğru lale şenlikleriyle 22 milyon lale çiçeği İstanbul’un estetiğini ortaya koymakta. Hep şunu arzu ettik, iyi bir belediye başkanı olmayı hedefe koyduk, kentimize nasıl hizmet ederiz bunu amaç edindik ve hayırla yad edilmek için gece gündüz demeden ekibimizle çalışmaktayız. Bugün İstanbul çok daha farklı bir güzelliğe doğru gitmekte. Birden olmuyor, adım adım yapıyoruz. Bunu milletçe başarmaktayız. Sandıklarda her daim bize evet dediğiniz için bunlar oldu. Bize yetki verdiğiniz için bunlar oldu” şeklinde konuştu.

HİZMETİN DEVAMI İÇİN 16 NİSAN'DA 'EVET'...

16 Nisan’ın Türkiye için bir milat olduğunu ve gidilen sistem değişikliğiyle yatırım ve hizmetlerin daha da hızlanacağını belirten Başkan Kadir Topbaş, şunları kaydetti; “Türkiye’nin yeni bir zaman dilimine açılımı demektir. Yeni bir kapı demektir. Gelecek Pazar günü sandığa birlikte gidip geleceğimizi oylayacağız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile daha rahat güçlü bir yönetim tesis edilmek isteniyor. Bizim belediye başkanlığı sistemimiz gibi. Koalisyonların döneminin bitmesi, daha istikrarlı bir yönetim olması için bu sistem gerekiyor. Devletin bekası, ülkenin geleceği için evet diyeceğiz. Kardeşliğimizi pekiştirelim. 80 milyon büyük bir aile olduğumuzu bilerek kol kola girip yarınlara güvenle yürüyelim.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER