SİVASLILAR ATAŞEHİR'DE EĞİTİME DESTEK GECESİNDE BULUŞTULAR

Kısa adı SİMDEF olan Sivas İmranlı Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen eğitime destek gecesine İmranlı dernekleri ve eğitim gönüllüleri katıldı.

SİVASLILAR ATAŞEHİR'DE EĞİTİME DESTEK GECESİNDE BULUŞTULAR
SİVASLILAR ATAŞEHİR'DE EĞİTİME DESTEK GECESİNDE BULUŞTULAR

Kısa adı SİMDEF olan Sivas İmranlı Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen eğitime destek gecesine İmranlı dernekleri ve eğitim gönüllüleri katıldı.
Sivas İmranlı İlçesi derneklerinin bağlı olduğu İmranlı Dernekleri Federasyonu öncülüğünde Ataşehir Belediyesi’nin desteği ile düzenlenen Ataşehir’de Eğitime Destek Gecesi’nde İmranlılar başta olmak eğitime gönül veren Sivaslılar ve bazı STK’ lar destek verdi.

 
Ataşehir Silence İstanbul Hotel’de gerçekleştirilen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile birlikte; CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP PM Üyesi Turan Hançertli, CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Abdullah Der, İlhami Yılmaz ve Sadık Kayhan, Ataşehir, Maltepe ve Kartal’ın da aralarında olduğu belediye meclis üyeleri ile ilçe yönetim kurulu üyelerinin aralarında olduğu siyasi parti temsilcileri, Sivas ili ve İmranlı ilçesi başta olmak üzere, dernek, birlik, federasyon, vakıf ve STK başkan ve temsilcileri ile İmaranlılar, Sivaslılar ve davetliler katıldı.

 
“EĞİTİMDE GERİYE GİDİŞE DUR DEMEK İÇİN”
Ülkenin ortak sahiplerinden olmaktan onur duyduklarını kaydederek konuşmasına başlayan Sivas İmranlı Dernekleri Federasyonu (SİMDEF) Başkanı Süleyman Arıkan, sahiplerinden olduğu ülkede ortak görevleri de olduğunun bilincinde olduklarının söyleyerek; “Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bu yan eğittim seferliğine rağmen bazı değerlerimizi yitiriyoruz. Eğitimdeki geriye gidişe dur demek ve İmranlı gençlerinin eğitim olanaklarını geliştirerek burs imkânı sağlamak amacı ile Eğitime Destek Gecesini düzenledik.  Desteklerinden dolayı Ataşehir Belediyesi ve Başkan Battal İlgezdi’ye ve katkı sunan diğer destekleyicilerimize, çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.  

 
“BİZ STK’LARA YARDIMI GÖREV OLARAK GÖRÜYORUZ”
 Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptığı konuşmada; “Ataşehir’de STK’lara yardımcı olmak, birlikte organizasyonlar yapmayı görev olarak görüyoruz. SİMDEF’in kurulduğu günden bugüne kadar başkanlığını yürüten Süleyman Arıkan ve yönetimini kutluyorum. Çok güzel bir gece. Sayın Başkan bu işleri çok iyi beceriyor. Ataşehir Belediye Başkanı olarak sizlerin yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
“BU BİR ANAYASAL REJİM DEĞİŞİKLİĞİ”
Referandum sürecine de değinen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, referandumun seçim olmadığı, iddiaların aksine rejim değişikliği olduğunu söyleyerek; “Bildiğiniz gibi Nisan ayının 16’sında referandum var. Bu bir Cumhurbaşkanlığı, milletvekili, belediye başkanlığı seçimi değil. Anayasal rejim değişikliğidir. Sandığa giderek evet verenin de hayır verenin de başımızın üstünde yeri var. Hepsi bu ülkenin vatandaşı… Hiç kimsenin hayır veriyor diye terörist suçlamasına asla fırsat vermemeliyiz. Ben belediye başkanı olarak “HAYIR” diyorum. Ben bu ülkenin teröristi miyim ?” diye sordu.

 
“ATATÜRK İLKELERİNİN VAR VEYA YOK OLMA SEÇİMİDİR”
Sivas’ın ayrı bir özelliği olduğuna değinen Başkan Battal İlgezdi; “Mustafa Kemal ve arkadaşları Cumhuriyetin temelini Sivas’ta attı. Eğer ben belediye başkanıysam, bu hanımefendiler, arkadaşlarımız buradaysa Mustafa Kemal ve arkadaşları sayesindedir. Ayın 16’sında oylanacak değişiklik Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinin var olma veya yok olma anlayışıdır. Hangi mezhepten, görüşten, siyasi anlayıştan vatandaşımız olursa olsun, hepsi bizim vatandaşımız.  Hiçbir siyasetçinin bu ülkede, ‘yüzde 50’si benim, yüzde 50’si başkasının’ diyerekten ayrıştırmaya hakkı yok” dedi.

 
Tokluca köyünden Zekiye Hanım tarafında yapılan Atatürk tablosu hediye edilen Başkan İlgezdi ve ekibine teşekkür edilerek, desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.
 
“YÜKSEK OKUL BİNASININ TEMELİ 20 MAYIS’TA ATILACAK”
İmranlı Dernekleri Federasyonu (SİMDEF) yönetimi tarafından düzenlenen Eğitime deste Gecesi’nde konuşan İmranlı Sanayici Ve İş Adamları Derneği (İMSİYAD) Başkanı Celal Koç, İmranlı’da yüksek okul binası projesi çalışmalarının bittiğini, binanın temelinin 20 Mayıs’ta atılacağını duyurarak destek istedi.
 
“GÜCÜMÜZÜN BİTTİ YERDE BAŞKA KURUMLARA GİDECEĞİZ”
Ataşehir Belediyesi ve Başkan Battal İlgezdi’nin diğer derneklere olduğu gibi ve özellikle de İmranlı ve Zara derneklerine desteğini verdiğini kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, İmranlı ve Zaralıları başta olmak üzere Sivaslıların da bölgelerinde üzerine düşeni yapmaları gerektiğinin söyleyerek;“Bizim işadamlarımız ve kendi gücüyle bazı şeyleri yapacak güçteyiz. Gücümüzün bitti yerde başka kurumlara gideceğiz. Bunu başaracak erdemde insanlarımız ve güçlü derneklerimiz var” diye konuştu.


Zara Geçlik Halk Oyunları Ekibi ve sanatçıların yerel kültürden örnekler sahnelediği gecede, geliri eğitime destek yararına kullanılmak üzere ihaleye çıkarılan tablo 10 bin TL’ye alıcı buldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 20:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109