İSTANBUL’DA OKULLAR AÇILDI, TRAFİKTE SIKINTI YAŞANMADI

İstanbul’da 3 milyona yakın öğrenci ve 200 bine yakın öğretmen bugün ders başı yaptı.

İSTANBUL’DA OKULLAR AÇILDI, TRAFİKTE SIKINTI YAŞANMADI
 İSTANBUL’DA OKULLAR AÇILDI, TRAFİKTE SIKINTI YAŞANMADI
İstanbul’da 3 milyona yakın öğrenci ve 200 bine yakın öğretmen bugün ders başı yaptı.

Toplu taşımanın ücretsiz hizmet verdiği şehirde, servis araçlarının velileri taşıması sağlandı. Vatandaşlar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrısına kulak vererek toplu ulaşım araçlarını tercih etti. Okulun ilk günü İstanbul’da ciddi bir trafik sıkışıklığı ya da kaza yaşanmadı.

Okulların açılması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Emniyet ve Jandarma birlikte çalışarak yeni eğitim yılının ilk gününde İstanbul’da trafik yaşanmaması için gerekli önlemleri aldı. Alınan tedbirler ve İstanbulluların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun toplu ulaşımı kullanılması çağrısını dikkate alması sayesinde trafikte ciddi bir yoğunluk ve aksama yaşanmadı. Vatandaşların ücretsiz hizmet veren toplu taşımayı tercih ettiği gözlendi.

Saat 09:00 itibariyle Anadolu yakasından Avrupa’ya geçişte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde kısmi yoğunluk yaşanıyor. Aşura Günü törenleri nedeniyle Bahçelievler’de Halkalı Meydanı’na doğru kapatılan Fatih ve Zeynebiye caddeleri nedeniyle Basın Ekspres Yolu’nda yaşanan kısmi yoğunluk, ekiplerin yönlendirmesiyle Dereboyu ve Muammer Aksoy caddeleri üzerinden alınıyor. An itibariyle İstanbul’daki trafik yoğunluğu yüzde 40 seviyesinde seyrediyor.

İSTANBUL TRAFİĞİ AKOM’DAN YÖNETİLİYOR


İBB bürokratları ile Valilik, Emniyet, Jandarma, okulun ilk günü trafik akışını AKOM’dan koordine ediyor. Kameralardan kent içi trafiği izlenerek, tıkanan yollara ilgili birimlerce anında müdahale ediliyor. Ana cadde ve okul çevrelerinde polis ve zabıta ekipleri koordineli çalışarak trafik yönlendirmesi yapıyor. Mobil EDS araçları ile sivil trafik ekipleri de yollarda denetim yapıyor. Oluşabilecek maddi hasarlı kazalara anında müdahale için İl Emniyet Müdürlüğü 47, İBB 19 çekiciyi ana caddelerde hazır bekletiyor. İBB’nin dijital trafik bilgilendirme platformları ve geçitlere asılan uyarı levhaları trafik akışında sürücülere yardımcı oldu.

İstanbul genelindeki 17 bin servis aracının öğrenci indirme-bindirme ve parklanma sırasında okul bahçelerini kullanımı için kolaylık sağlanıyor. Okulların çevresindeki 118 İSPARK otoparkı, bugün servis araçlarına ücretsiz hizmet veriyor. İlk gün çocuğunu okula götürmek isteyen velileri, okul servisleri taşıyor. Trafiği etkileyecek noktalardaki şantiyelerde işler tamamlandı ya da okulların açılması nedeniyle çalışmalara birkaç gün ara verildi.

İstanbul genelinde yaklaşık 2 bin 250 kolluk gücü ile 1500 İBB Zabıtası hizmet veriyor. Sabah 06:00’dan itibaren ücretsiz hizmet vermeye başlayan toplu taşıma araçları saat 14:00’e kadar ücretsiz hizmet verme devam edecek. Otobüs, metrobüs, raylı sistem ve deniz yolu seferleri arttırıldı. İETT, okulların açılması nedeniyle kış tarifesine geçti. Otobüs, metrobüs, raylı sistem ve deniz yolunda gerçekleştirilen 4 bin 139 ek seferle, 763 bin ek yolcu kapasitesi yaratıldı. Emniyetin Mobil Okul Timleri, okul önlerinde ve çevresinde meydana gelebilecek her türlü güvenlik sorununa karşı hazır bekliyor.


Yeni eğitim ve öğretim yılı birinci dönemi 17 Ocak 2020 Cuma günü sona erecek. Birinci dönem ara tatili 18-22 Kasım 2019'da, yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020'de yapılacak. İkinci dönem 3 Şubat 2020 Pazartesi başlayacak ve 19 Haziran 2020 Cuma tamamlanacak.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109