Engelsiz Filmler Festivali

BE IN! KISA FİLM SEÇKİSİ ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ’NDE!

Engelsiz Filmler Festivali
 Engelsiz Filmler Festivali
BE IN! KISA FİLM SEÇKİSİ ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ’NDE!


Engelsiz Filmler Festivali’nin kurucuları arasında yer aldığı Be In! Erişilebilir Festivaller Ağı’nın hazırladığı kısa film seçkisi 7. Engelsiz Filmler Festivali’nde seyircilerle buluşuyor.

Avrupa’da faaliyet gösteren 6 film festivali tarafından, sinemaya erişimin yaygınlaşması amacıyla kurulanBe In! Erişilebilir Festivaller Ağı, ilk ortak çalışması olarak 6 kısa filmden oluşan bir seçki hazırladı. Yönetmen Benjamin Barthélémy’nin Aydaki Fil An Elephant on the Moon, Ray Jacobs’ınDinlenmek İçin Güvenli Bir Yer A Safe Place To Rest, Mert Tugen’in Kanatları Olmayan Kuş The Bird Has No WingsJoel Simon’un Makropolis MacropolisCarlos De Antonio’nun KorkuMiedove Kai Stänicke’nin Soğuk Yıldız Coldstaradlıkısa filmlerinden oluşan seçki İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da sinemaseverler tarafından takip edilebilecek.

Be In! seçkisinin Engelsiz Filmler Festivali’ndeki gösterimleri;7-9 Ekimtarihleri arasında İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu (SineBu), 11-13Ekimtarihleri arasında Eskişehir, Yunus Emre Kültür Merkezi, 16-20 Ekimtarihleri arasında ise Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da gerçekleştirilecek.

Be In! Erişilebilir Festivaller Ağı’nadahil olan 6 festival, kültürel hayata eşit erişim konusundaki ortak çalışmalarını önümüzdeki dönemde de devam ettirecek. Ağa dahil olan diğer festivaller ise European Film Festival Integration You and Me(Koszalin, Polonya), Oska Bright Film Festivali(Brighton, İngiltere),The Extraordinary Film Festival (Brüksel, Belçika),Klappe Auf! Kısa Film Festivali(Hamburg, Almanya)veFestival Inclús(Barselona, İspanya).


m Gösterim ve Etkinlikler Ücretsiz

European Endowment for Democracy Fund,ABD Büyükelçiliği, Sabancı Vakfı ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla, Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali’nde tüm gösterim ve yan etkinlikler ücretsiz.


Festival hakkında ayrıntılı bilgiye www.engelsizfestival.comadresinden ulaşabilir; Festival’in Facebook, Instagram, Twitter hesaplarından duyuruları takip edebilirsiniz.


7. Engelsiz Filmler Festivali’nin diğer basın bültenlerine ise aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109