İstanbul'da 7 şiddetinde deprem bekliyoruz"

İstanbul'da 7 şiddetinde deprem bekliyoruz"

İstanbul'da 7 şiddetinde deprem bekliyoruz

İstanbul’da 7 şiddetinde deprem bekleyen Prof. Dr. Mustafa Erdik: “20 bin bina yıkılacak, 20-30 bin kişi ölecek.”


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, İstanbul'da 7 şiddetinde bir deprem beklendiğini ifade ederek, "Binaların yüzde 40'ında hasar meydana gelecek. Pek iç açıcı değil ama 20-30 bin kişinin ölmesi bekleniyor" dedi.


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle hazırlanan Deprem TIR'ı Taksim Meydanı'na getirildi.

17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara depreminin 11. yıldönümünde deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmayı amaçlayan Deprem TIR'ında, vatandaşlar deprem simülasyonuna katılabilecek.

Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı üyeleri ise zorunlu deprem sigortasının önemine dikkat çekmek için bir hafta boyunca Taksim meydanındaki deprem barakasında yaşayacak. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik ve DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, Deprem TIR'ını basın mensuplarına tanıttı.

“20 BİN BİNA YIKILACAK”
Olası İstanbul depremiyle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Prof. Dr. Mustafa Erdik, İstanbul'da 7 şiddetinde bir deprem beklendiğini söyledi. Depremin tarihini vermenin mümkün olmadığını anlatan Erdik, "Bunun için ne zaman olacağı konusunda kehanet gerekiyor. Her sene yüzde 2 ihtimalle 7 şiddetinde deprem olabilir. Ama zamanı konusunda bir şey söyleyemiyoruz. İstanbul'da 20 bin bina tamamen yıkılacak. Binaların yüzde 40'ında hasar meydana gelecek. Belediyeyle ortak çalışmamızda bu sayı verildi. Pek iç açıcı değil ama 20-30 bin kişinin ölmesi bekleniyor. Bunlar nüfusun binde 2-3 oranında rakamlar" dedi.


DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı ise halkı deprem ve sigorta konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Bunu misyonumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Depremi hatırlatmakta kalmıyor, aynı acıları bir kez daha yaşamamak için harekete görüyoruz. Zorunlu deprem sigortası yaptırırsak yarın deprem olduğunda hem hayatta kalma şansımızı artırır, hem de konutumuz zarar gördüğünde hayata daha kolay başlarız" diye konuştu.

İHA
habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109