KAYMAKAM AMCA BİZİ OKUTUN

KAYMAKAM AMCA BİZİ OKUTUN

KAYMAKAM AMCA BİZİ OKUTUN
KAYMAKAM AMCA BİZİ OKUTUN
Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, tarlaları dolaşarak pamuk toplayan eğitim çağındaki çocukların okullaşması için başlattığı çalışma kapsamında bir çocuğu daha okullu yaptı. Pamuk toplayan ailelerle konuşurken ‘Ne olur beni okutun’ diye bir ses duyan Kaymakam Hersanlıoğlu, Sema Öğüt isimli kızın derhal kaydının yapılması için talimat verdi.

SESİNİ KAYMAKAM DUYDU

TARLALARI TEK TEK DOLAŞTI

Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, sabah saatlerinde Çaylarbaşı Köyü’ne gitti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Balkır ve yetkililer ile köyde incelemeler yapan Kaymakam Hersanlıoğlu, daha sonra tarlaları dolaşmaya başladı. Pamuk toplayan ailelerle konuşurken, tarlaları dolaşan kişinin İlçe Kaymakamı olduğunu öğrenen Sema Öğüt bir anda, “Kimse beni okula göndermiyor, ne olur beni okutun” diyerek Hersanlıoğlu’na seslendi.

Okuma isteğini dile getiren kız çocuğunun yanına giden Hersanlıoğlu, adını öğrendiği Sema Öğüt’e neden okula gitmediğini sordu. Siverek’in Bakmaç Köyü’nde yaşadığını, ancak anne ve babasının ayrılması üzerine ağabeyi Hasan ile birlikte tarlalarda pamuk toplamaya başladığını anlatan Sema Öğüt, “İlköğretimi geçen yıl bitirdim. Ben kendimi geliştirip, topluma yararlı bir insan olmak istiyorum. Ancak, ailevi ve maddi sorunlardan dolayı liseye kaydımı yaptıramadık. Şimdi ağabeyimle birlikte tarlalarda pamuk toplayıp, günde 10- 15 lira kazanıyorum” diye konuştu.

“KAYMAKAM AMCA BİZİ OKUTUN”

En büyük hayalinin okula gitmek olduğunu ifade eden kızın, “Kaymakam amca bari beni siz okutun” demesi üzerine Kaymakam Hersanlıoğlu, kendisine eşlik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Balkır’a, Sema Öğüt’ün liseye kaydının yapılması talimatını verdi. Kız çocuklarının tarlalarda çalışmak yerine okullarda eğitimine devam etmesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Hersanlıoğlu, Sema Öğüt’e her türlü yardımın yapılacağı sözünü verdi.

Yeniden okula kaydının yapılacağını öğrenince büyük mutluluk yaşayan Sema ise, “Kaymakam amca söz verdi yeniden okula gideceğim. Artık çok mutluyum. Ben de okuyup kaymakam olacağım ve benim gibi eğitimden mahrum kalan tüm çocukları okullu yapacağım” dedi.

Sema’nın okula devamının sağlanmasıyla birlikte köyden ayrılan Kaymakam Hersanlıoğlu, ilçenin diğer köylerini de dolaşıp muhtar ve köy sakinlerine eğitimin önemini anlattı.

Hürriyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER