Belediyeden TOKHADER kadın hareketine tam destek

Belediyeden TOKHADER kadın hareketine tam destek

Belediyeden TOKHADER kadın hareketine tam destek
Belediyeden kadın hareketine tam destek

 Merkezi Maltepe’de bulunan  “Toplumsal Kadın Hareketi Derneği” TOKHADER, düzenlediği ilk okur-yazarlık kursundan mezun olan çeşitli yaşlardan 7 kadına sertifikalarını verdi.

TOKHADER’İn ilk mezunları, okur yazarlık sertifikalarını, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kadın Okumazsa” panelinin ardından düzenlenen törenle Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in elinden aldı. 

Sertifika töreninin öncesinde düzenlenen panelde konuşan Belediye Başkanı Zengin, kendi annesinden örnek vererek; “Köy Enstitüleri, eğitim seferberliğine başladığında okul  çağında olan annemi, jandarmalardan saklıyorlarmış. Aile büyüklerim “Seni gavur okuluna göndermeyeceğiz” diyormuş. Okuma yazma öğretilmeyen, eğitimden mahrum bırakılan annem bugün 6 çocuğunun hepsini okuttu. Üniversiteye gönderdi, meslek  edindirdi“ dedi. Başkan Zengin, “Devrimin ayak seslerini  29 Mart 2009’da başlattık.

Eğitim, kültür, sağlık gibi pek çok alanda  insana hizmet ediyor, yarar getiriyoruz. TOKHADER de küçük bir ordu kurdu. Kendi hizmet ve çalışma alanında bizimle yarışıyor. İnsanlara yarar sağladığı sürece,   bu yarışa her zaman hazırız. Biz eğitim alanındaki devrimimizi Cumhuriyet Eğitim Merkezi ile başlattık. Bu eğitim merkezinde okumak isteyen fakat  ekonomik  yönden yeterli olmayan  çocuklarımızı üniversiteli yaptık. Yüzde 80 başarı sağladık. Bu yıl eğitim seferberliğimizi, öğrencilerimizin sayısını 5 katı artırarak devam ettiriyoruz ” diye konuştu.

Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılan “Kadın Okumazsa” panelinde, TOKHADER Genel Başkanı Hüsniye Kaya,  Kartal Halk Eğitim Merkezi  Müdürü Serpil Güleçyüz, Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veysel Bakışgan, Çınar Mahallesi Muhtarı Ayşem Möröy, konuşmacı olarak katıldı.  Panelistler, kendi hizmet alanlarından örnekler vererek,  kadının okur-yazar  olmasının ve eğitim  almasının sosyal yaşamda  varolabilmeleri ve toplumun en küçük birimi ailedeki önemi ile topluma katkılarını anlattılar.

Panelin ardından, okuma-yazma kursuna katılan 7 kadının sertifikalarını alırken duygulu anlar yaşandı. 54 yaşındaki kursiyer Sultane Hanım, önceden gideceğim yere giderken minibüslerin şapkasının rengine bakıp öyle biniyordum. Uzak yerde oturan ablama bile gidemiyordum. Şimdi minibüsün şapkalarına bakmıyorum. Yazılarını okuyorum. Uzak yerlere gidebiliyorum “diye konuştu. Sertifikaların dağıtılmasının ardından, konuşmacılara birer plaket verildi.  Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin de, Maltepe Belediyesi adına Bakireler Tapınağı plaketi ve çiçek verdi. Tören, mezun olan kadınlar, dernek gönüllüleri, panelistlerle birlikte çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109