İstanbullular Mercedes'e binecek

İstanbullular Mercedes'e binecek

İstanbullular Mercedes'e binecek
Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, İstanbul'da dolmuşçular için özel model hazırlıyor


Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz, özel modelin prototipinin bu ayın sonunda bitmiş olacağını ve örnek araç hakkında müşteri görüşleri alınarak araca son halinin verileceğini bildirdi.

Yeni aracı gerekli teknik izinler ile dokümantasyonu takiben eylül ayında müşterilerin beğenisine sunacaklarını dile getiren Akdeniz, bu araçların tamamen Türkiye için Almanya'da üretildiğini ve Türkiye'de üst yapılandırılmış olacağını kaydetti. Sadece İstanbul'da 5-6 bin adetlik bir pazar olduğuna işaret eden Akdeniz, "Bu pazarda da kısa-orta vadede yüzde 10'luk pazar payı almayı öngörüyoruz." dedi. Dolmuşçulara özel aracın fiyatının, aracın prototipinin bu ayın sonunda bitmesi ile belirleneceğini söyleyen Akdeniz, ancak bu aracın, piyasa şartlarına uygun ve rekabetçi olacağını şimdiden taahhüt ettiklerini belirtti. Mercedes-Benz'in İstanbul'da metrobüs ile İstanbullunun hizmetinde olduğunu hatırlatan Akdeniz, amaçlarının metrobüse kadar olan ara hatlarda da çevre bilinci yüksek, düşük emisyonlu Sprinter dolmuşlar ile hizmet vermek olduğunu kaydetti. Akdeniz, "Bir yandan yakıt ekonomisi, düşük bakım maliyetleri, uzun bakım aralıkları ile araç sahiplerine, düşük emisyon ve çevre dostu araçlar ile tüm İstanbullulara ve yerel yönetimlere, konfor, güvenlik, sessizlik, optimum klimalandırma ve havalandırma, ferah iç mekan özellikleri ile tüm yolculara en üst seviyede hizmeti hedeflemiş bulunuyoruz.'' diye konuştu.

Her bölgenin özelliklerine göre ve müşterilerinin talebi doğrultusunda üretim yaptıklarını dile getiren Akdeniz, İstanbul'da dolmuşçuların talebi üzerine özel dizayn, 7 metre üzerinde ve 180-190 santimetre tavan yüksekliği olan ticari araçları üretmeye başladıklarını söyledi.

htekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER