Ilgaz Çörekçiler’e Bal Ormanı

Ilgaz Çörekçiler’e Bal Ormanı

Ilgaz Çörekçiler’e Bal Ormanı
Ilgaz Çörekçiler’e Bal Ormanı

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, “Çankırı’da Arıcılığın geliştirilmesi için il genelinde Bal Ormanları oluşturuyoruz” dedi.

Vali Şemsettin Uzun, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün Ilgaz Çörekçiler Köyü’nde bulunan çok amaçlı fidan dikim arazisi ağaçlandırma sahasında İl Çevre ve Orman Müdürü Necdet Demir ile incelemelerde bulundu.

Çörekçiler fidan dikim alanına giden Vali Uzun, burada yapılan çalışmaları yakından gördü, Müdür Demir’den ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kendisi de fidan diken Vali Uzun’a Çörekçiler Köyü Muhtarı Ahmet Koca ve İhtiyar Heyeti, araziyi fidan dikimi için tahsis edilmesine teşekkür etti.
Vali Uzun, “Bu ağaçlandırma sahaları sizlerin, bu ağaçlar büyüyünce buralarda sizlerin hayvanları otlayacak. Ancak fidanlar büyüyene kadar hayvanlarımızı buralara sokmayacağız. Fidanlar büyüdükten sonra tekrar hayvanlarınız buralarda otlayacak. Ayrıca Çankırının  balı güzel, bizlerde arıcılığın gelişmesi için buralara akasya, ahlat gibi arıcılığa katkı sağlayacak ve bal üretimini artıracak ağaç türleri dikiyoruz” dedi.

Vali Uzun, fidan dikimi yapan taşeron firmasını da uyararak, “Sakın ola bu çalışanların paralarını kesmeyin ya da eksik vermeyin. Emeklerinin karşılığını zamanında ödeyin” dedi. Çalışanlara da ücretlerinin ödenmemesi durumunda kendilerine bildirilmesini ve gerekenin yapılacağını söyledi.

Çalışanlarla birlikte ağaç diken Vali Uzun, fidan dikiminde çalışanlara şeker hediye etti.

Çörekçiler Köyünde 2009 yılında 450 bin fidan toprakla buluşurken, 2010 yılında ise 100 bini dikilmiş olan fidanlardan toplam 400 bin fidan toprakla buluşturulacak.

ÇÖREKÇİLER KÖYÜ TARİHİ VE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLA


ÇÖREKÇİLER KÖYÜ CAMİ YAPIMINDA ÇALIŞANLARIN  FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLA

ILGAZ TARİHİ RESİMLERİ VE TELEFON BİLGİLERİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER