Babasının mezarında intihar etti Ağabey Çilingir: “Teslim olacağını söylemişti.”

Babasının mezarında intihar etti Ağabey Çilingir: “Teslim olacağını söylemişti.”

Babasının mezarında intihar etti  Ağabey Çilingir: “Teslim olacağını söylemişti.”
Babasının mezarında intihar etti  Ağabey Çilingir: “Teslim olacağını söylemişti.”

ÜMRANİYE’de birlikte yaşadığı iki çocuk annesi Arzu Yıldırım’ı (33) sokak ortasında kurşunlayarak öldüren Mustafa MetinÇilingir (54), babasının mezarının başında yaşamına son verdi.

Çilingir’in yakınlarını mezarlığa çağırıp bir süre görüştükten sonra intihar ettiği belirlendi.

Ümraniye Kocatepe Mezarlığı’nda bu sabah 09.50 sıralarındameydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti: Birlikte yaşadığı iki çocuk annesi Arzu Yıldırım’ı dün Atatürk Mahallesi Mandıra Caddesi üzerinde tabancayla öldüren Mustafa Metin Çilingir, cinayetin ardından kaçarak izini kaybettirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ile Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri Çilingir’in yakalanması için çalışma başlattı. Ancak,
tüm çabalara rağmen şüphelinin izine rastlanılmadı.

AİLESİNİ ARADI

Bu sabah saatlerinde ağabeyi Mahmut Çilingir, resmi eşi Nevin Çilingir ve oğlu Mert Çilingir’i sırayla arayan zanlı, bu kişilerden babası Hüseyin Çilingir’in mezarının bulunduğu Kocatepe Mezarlığı’na gelmelerini istedi. Burada bir süre yakınları ile görüşen Çilingir, onları mezarın başından uzaklaştırdıktan sonra tabancasıyla başına bir el ateş etti. Silah sesini duyan Mahmut Çilingir ile Mert Çilingir, yaralıyımezarlığa geldikleri özel otomobile bindirerek Ümraniye Eğitim
ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü.

HASTANEDE ÖLDÜ

Tedaviye alınan Mustafa Metin Çilingir, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Dokuz milimetre kalibrelik olduğu öğrenilen kurşunun Çilingir’in şakağından girdiği, başının diğer tarafından çıktığı anlaşıldı. Çilingir’in cesedi incelemelerin tamamlanmasının ardından Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

AĞABEY ÇİLİNGİR: “TESLİM OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİ”

Sabah saatlerinde kardeşinden aldığı telefon üzerine mezarlığa geldiklerini anlatan Mahmut Çilingir, sözlerine şöyle devam
etti: “Burada buluştuğumuzda çok sakin görünüyordu. Babamız için birlikte dua ettik. Bize avukatını arayacağını, onunla buluştuktan sonra da teslim olacağını söyledi.

Duamızı bitirdikten sonra bize dönerek, “Bir süre beni yalnız bırakın” dedi. Biz otomobilin bulunduğu yere doğru yürürken, kısabir süre sonra silah sesi geldi. Hemen yanına koştuk, nabzı atıyordu. Hastaneye getirdik ama maalesef kurtaramadık.

 Keşke bunlar hiç olmasaydı.”

Kardeşinin olayın ardından yakın akrabaları ile dostlarını arayarak helallik istediğini anlatan Mahmut Çilingir, “Gazetelerde yazıldığı gibi geçim sıkıntısı çekmiyordu. O hanıma ev tuttu, arabasını aldı. Kendisine ait işyerinde 1 - 1,5 milyon TL’lik mal var. Herkesin çok sevdiği bir kişiydi” dedi.

BABASININ YANINA GÖMÜLECEK

Resmi eşi Nevin Çilingir’den 3, öldürdüğü dini nikahlı Arzu Yıldırım’dan 1 çocuğu olan Mustafa Metin Çilingir’in intihar ettiği babasının mezarının yanına defnedileceği belirtildi. Eşinin ölüm haberini alan Nevin Çilingir uzun süre oturduğu banktan kalkamadı. Ağabey Mahmut Çilingir ile babasını otomobile taşıyan Mert Çilingir de gözyaşlarına boğuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER