ERTUĞRUL GÜNAY MISIR STANDINDA

ERTUĞRUL GÜNAY MISIR STANDINDA

ERTUĞRUL GÜNAY MISIR STANDINDA
ERTUĞRUL GÜNAY MISIR STANDINDA
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: “Mısır’da Fırsatçılığı Tercih Eden Bir Ülke Değiliz”

Dünyanın en büyük 6. turizm organizasyonu olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın (EMITT) açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yapıldı. Bakan Günay, açılış öncesi yaptığı konuşmada, Mısır'ın içerisinde bulunduğu soruna değinerek, "Elbette turizm sektöründe bir rekabet var. Ama biz haksız bir rekabetten yana, fırsatçı tercihi yapan bir ülke değiliz" dedi.

 
Türkiye'nin turizm alanında her geçen gün geliştiğini ifade eden Günay, turizm alanında dünyada 7. sırada olduklarını ve 28 milyon 500 bin turisti konuk ettiklerini belirtti. Gelecek yıl 30 milyon rakamı göreceklerini aktaran Bakan Günay, "Aramızda geçmiş dönem Turizm Bakanlığı yapmış kişiler var. 5 milyon turist rakamının hayal olduğunu söylüyorlardı. Herkesin emeğine çok borçluyuz. Tüm bunlar onların sayesinde oldu. Türkiye birkaç yıl önce 25 milyon rakamını geride bırakmaya çalışıyorduk. Şimdi ise 30 milyon rakamı söz konusu. Cumhuriyetin 100. yılında 50 milyon rakamını göreceğimize inanıyorum" dedi.

Turizm sektöründe önemli bir rekabet olduğuna değinen Ertuğrul Günay, "Biz bir haksız rekabetten yana, fırsatçılık tercihi yapan bir ülke değiliz. Komşularımızın kriz yaşamalarını değil, barış içerisinde yaşamalarını istiyoruz. Tunus'ta ki sorunun ardından büyük turizm heyeti gitti. Aynı şekilde dostluk ve kardeşlik elimizi Mısır'a uzatmaya ve bölgedeki bütün ülkelere yardım etmeye çalışıyoruz. Bütün kardeşimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü dünyada barış olursa ülkemizde barış olur, ülkemizde barış olursa dünyada barış olur. İyi yaşamak için her şeyden önce bizim de insanlığın da barışa ihtiyacı vardır." diye konuştu.

 
Konuşmaların ardından Ertuğrul Günay ve diğer ülkelerin bakanları kurdele keserek EMITT fuarının açılışı gerçekleştirdi. Heyetle birlikte tek tek stantları dolaşan Günay, stant görevlilerinden de bilgiler aldı. Fuarda Kültür ve Turizm Bakanı’na Mısır standından Mısır figürlerinin bulunduğu bir parşömen hediye edildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER