“III. OTEL PUAN” ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

“III. OTEL PUAN” ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

“III. OTEL PUAN” ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
“III. OTEL PUAN” ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Etstur tarafından Four Seasons Otel'de düzenlenen ''3. Otelpuan Ödülleri'' töreninde, Türkiye'de kaliteyi yükseltmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.
 
Bakan Günay, törende yaptığı konuşmada ''Türkiye'nin turizm bereketinden içinde bulunduğumuz yıllarda değil, gelecek nice yıllarda, yüzyıllarda yararlanılsın ve Türkiye'nin bütün sathına turizmin potansiyeli yayılsın istiyoruz'' diye konuştu.
 
Türkiye'nin turizmde yerel ve genelde sürekli bir gelişme sağladığını anlatan Günay, ''2009'da dünya turizmi eksiye giderken, biz artıdaydık. Bugün yine artıdayız. 2011'de şu anda geçen yılın ocak ayına göre yüzde 29 artış görüyoruz. Bu saatten sonra bizim yapmamız gereken tek şey; her alanda konaklama tesisinde, yeme içme tesisinde, günübirlik tesiste kaliteyi yukarıda tutmaya çalışmaktır'' dedi.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak yatırımı bütün güçleriyle desteklediklerini söyleyen Günay, ödül töreninde şunları kaydetti: ''Yatırımcının önündeki engelleri sadece bizim Bakanlığımızda değil, başka Bakanlıklarda da bizim işimiz gibi takip edip, çözmeyi kendimiz için bir görev olarak addediyoruz. Ancak birtakım dikkatlerimiz, kırmızı çizgilerimiz var. Tarihi, doğayı ve çevreyi koruyacağız, kaliteyi mutlaka yükselteceğiz. Çünkü biz sürdürülebilir bir turizm anlayışının Türkiye'de kurumsallaşmasını istiyoruz. Türkiye'nin turizm bereketinden içinde bulunduğumuz yıllarda değil, gelecek nice yıllarda, yüzyıllarda yararlanılsın ve Türkiye'nin bütün sathına turizmin potansiyeli yayılsın istiyoruz.'' Ödül alan oteller belirlenirken aranan standartların çok önemli olduğunu, ancak bunların geliştirilmesi gerektiğini de bildiren Günay, bu standartların içine çevrenin de katılması gerektiğini ifade etti.
 
Kültür ve Turizm Bakanı çevreci konaklama tesislerini öne çıkarmaya çalışmanın Türkiye için bir ihtiyaç olduğunu dile getirerek, çocuklarla ilgili dünya standartlarının kişiselleştirilmesinin de son derece önemli olduğunu belirtti. Türkiye'de hayvanları barındıran otellere de ihtiyaç olduğuna işaret eden Bakan konuşmasına şöyle devam etti:
 
''Dünyada en gelişmiş turizm tesislerinde ne varsa artık Türkiye'de de bundan sonra olsun. Dünya turizm örgütlerinin tespitlerine göre, dünyanın en nitelikli 100 otelinin 30'dan fazlası Türkiye'de. Bu nedenle turizmcilerimize teşekkür ediyorum.''

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER