Ayşen Can 2. Kişisel Resim Sergisi

Ayşen Can´ın ''Zevk-i Rengi Aşk'' konulu 2. Kişisel Resim Sergisi 19-29 Aralık 2015 Tarihlerinde yapılacaktır.

Ayşen Can 2. Kişisel Resim Sergisi
 Ayşen Can 2. Kişisel Resim Sergisi

 Ayşen Can´ın ''Zevk-i Rengi Aşk'' konulu 2. Kişisel Resim Sergisi 19-29 Aralık 2015 Tarihlerinde yapılacaktır.


Ayşen Can

Çankırı doğumlu. Kaptan olan eşi ile altı yılını açık denizlerde geçirip otuzdan fazla ülkeye giden, büyük gemilerde çocuklarını büyüten Ayşen Can seyahatleri sırasında resim yapmamış ama gördüklerini, yaşadıklarını beynine kazımış.

Çok güçlü görsel hafızaya sahip olan ressam, detaycı ve titiz kişiliği ile hiçbir ayrıntıyı kaçırmamış, zamanı gelip resme başladığında hocası Günay İlhan’ın desteğiyle hepsini tek tek tuvallerine aktarmayı başarmış, belki de Türkiye’de bu kadar ayrıntılı çalışma yapan tek ressam.

Denize olan tutkusunu o kadar başarılı bir şekilde resmediyor ki, izleyici onun sevgisini ve coşkusunu aynen hissediyor ve izlediği resimle iletişime geçebiliyor. Ayşen Can’ın resimleri aynı zamanda arka planda resmettiği peyzajlar nedeniyle zaman dilimi olarak arşiv niteliği kazanıyor.

Gerçekçi ifade ve bu ifadeyi güçlendirmede kullandığı ışık – gölge ile boyut kazandırdığı tablolarında hantal görünümlü büyük gemilere zarafet kazandırıyor.

Ayşen Can, günümüz resim sanatının yaşadığı bu çelişkili dönemde yapılanlara aldırmayıp moda olan yerine, kaygısız, doğal, içinden geldiği gibi yaptığı resimleriyle görsel kaliteyi yakalıyor.

09 Nisan – 16 Nisan 2014 tarihleri arasında, Bonart Sanat Galerisi’nde açacağı ‘‘DENİZİN GEZGİN KIZLARI’’ adlı solo sergisiyle izleyenlerine görsel şölen yaşatacak olan Ayşen Can çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.



Tarih  :
19-29 Aralık 2015
Yer
    : The Green Park Hotel Pendik
Adres :  Kaynarca Mah.Erol kaya Cad.no:204 Pendik /İSTANBUL
TEL.   : 0216 585 21 21

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER