Tahincioğlu Hedefini merkezden çevreci projelere çevirdi

İstanbul’un merkezlerinde proje üreten Tahincioğlu Gayrimenkul, rotayı Başakşehir’e kırdı. Başakşehir’in zamanla merkez olacağını söyleyen Tahincioğlu “Nidapark projemizi 2017’de teslim edeceğiz” dedi.

Tahincioğlu Hedefini merkezden çevreci projelere çevirdi
Tahincioğlu Hedefini merkezden çevreci projelere çevirdi

İstanbul’un merkezlerinde proje üreten Tahincioğlu Gayrimenkul, rotayı Başakşehir’e kırdı. Başakşehir’in zamanla merkez olacağını söyleyen Tahincioğlu “Nidapark projemizi 2017’de teslim edeceğiz” dedi.

Bugüne kadar AVM, konut ve ofis projelerini İstanbul’un merkez bölgelerinde hayata geçiren Tahincioğlu Gayrimenkul, yeni adres olarak Başakşehir’i seçti. 350 milyon lira yatırım ile hayata geçirilen Nidapark Başakşehir projesinin, 2017’de tamamlanması planlanıyor. Konutlardaki metrekare fiyatının 3 bin 600 lira olduğunu belirten Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu “Projede 374 konut ve 48 ticari birim yer alacak. Ticari birimlerin metrekare fiyatı ise  10 bin liradan başlayacak” diye konuştu. Başakşehir’in öncelikle lokasyonuna güvendiklerine vurgu yapan Tahincioğlu “Altyapısı, zengin peyzaj alanı, parkları, hastanesi ve ulaşım yatırımlarıyla ile Başakşehir daha da değerlenecek.



Biz 10 yıl önce Ataşehir’e yatırım yaptığımızda metrekaresi bin dolardı, bugün geldiği yer ortada. Paladyum AVM’yi Ataşehir’e yaptığımızda ‘neden yaptınız’ dediler. Ancak şimdi bölge İstanbul’un en değerli yerlerinden biri.

Başakşehir nispeten merkeze uzak ama kendi içinde bir merkez olacağına inanıyoruz. Bölgede ev fiyatları yatırım için hâlâ cazip” diye konuştu. 400 milyon lira civarında da satış geliri hedeflediklerini de söyleyen Tahincioğlu; Kayabaşı, İstinye, Yenisahra, Beykoz, Kozyatağı ve Çengelköy’de yeni yatırımlar da  planladıklarını ve 3 yılda 10 milyar lira satış değerine sahip 5 proje hayata geçireceklerini de vurguladı.

Ruhsat 2016’da

Tahincioğlu Gayrimenkul, İstanbul İstinye’deki 158 dönüm arsa için Emlak Konut tarafından yapılan ihaleyi de kazanmıştı. Emirgan Korusu’na komşu arsa için satış toplam geliri olarak 3 milyar 672 milyon lira önerildi. İstinye’de arsayı teslim aldıklarını belirten Tahincioğlu, 2016’nın ilk yarısında ruhsat almayı öngördüklerini kaydetti.

Kâr marjı düşüşte

Gayrimenkul sektörüne dair görüşlerini de paylaşan Tahincioğlu, kurdaki oynaklık, konut kredi faizlerindeki artış ve arsa konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle sektörün kâr marjının oldukça azaldığına vurgu yaparak “ Birçok kişi çalıştığı sektörden çıkıp gayrimekule girdi. Ancak sektörde belli nedenlerle kâr marjı azaldı. Bu nedenle küçük oyuncular yavaş yavaş piyasadan çıkacak” diye konuştu.

Araştırıp kararını verdi

Projede farklı tip dairelere yer vereceklerini söyleyen Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Alpaslan Çalım ise projeye başlamadan önce bölgenin sosyal yapısını ve ne tür taleplerle karşılacaklarına dair bir ön çalışma yaptıklarını kaydederek “Bu çalışma sonrası geniş evlerin istendiği için 1+1 ve stüdyo daireye yer vermedik. Evlerin büyüklükleri 88 ile 314 metrekare arasında değişiyor” dedi.

Kaynak/star

ATAŞEHİR EMLAKÇILAR, ADRES VE TELEFONLARI

ATAŞEHİR İNŞAAT FİRMALARI, ADRES VE TELEFONLARI


Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109