Ataşehir Uphill Court prim rekortmeni

İstanbul’da en çok kazandıran yatırım türlerinin başında konut geliyor. Ataşehir’deki Uphill Court yüzde 200 prim yaparken, Avrupa Konutları TEM yüzde 144, My City Bahçelievler ise yüzde 156 kazandırdı.

Ataşehir Uphill Court prim rekortmeni
İstanbul'da son yıllarda en fazla primi depremden sonra inşa edilen markalı konut projeleri yaptı. Son 5 yılda kimi projelerin getirisi yüzde 200'e ulaştı, daha 2 ay önce piyasaya çıkan kimi projeler bile şimdiden ilk alanlara yüzde 61 oranında kazandırdı.

2007'de yapımına başlanan, bin 742 daireli Ataşehir Uphill Court'da daire fiyatları 4 yılda 3 katına çıktı. Başlangıçta 300 bin lira olan 190 metrekare büyüklüğündeki bir konut bugünlerde 855 bin liraya kadar alıcı bulabiliyor.  Yine Mayıs 2009'da 325 bin lira olan 140 metrekare bir dairenin bugünkü satış fiyatı ise 460 bin lirayı aşıyor.

Öncelik lokasyonda

Bu konutların zaman içinde değerlenmesini sağlayan birden fazla unsur bulunuyor. Bulunduğu lokasyon, ulaşılabilirlik, sosyal imkanlar bunlar arasında ilk sıralarda. Hemen hemen bütün inşaat şirketleri şehir içindeki ulaşım akslarına yakın bölgelerde projelerini hayata geçiriyor. Gelecek dönemin imar planları, ulaşım yatırımları titizlikle incelenerek Beykoz, Kartal, Poyrazköy, Çatalca gibi gelecek dönemin en çok prim yapacak bölgelerine yatırım yapılıyor.

Ardından şirket geliyor

Lokasyonun ardından markalaşan inşaat şirketlerinin projelerinin hızlı değer kazandığı dikkat çekiyor. Gayrimenkulde markalaşmayı doğru kullanan inşaat şirketlerinin başında ise Ağaoğlu, Artaş, Sinpaş, Varyap, Teknik Yapı, Dumankaya gibi markalı üreticiler geliyor. Bunların geliştirdiği projelerde başlangıç fiyatı ile bitiş fiyatı arasında büyük farklılıklar olabiliyor. Turyap Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, 2010 ve sonrasında lansmanı yapılan birçok konut projesinin yüzde 30 ile yüzde 60 arasında prim öngördüğüne dikkat çekiyor. Son olarak ikinci el konutların yönetiminin yapılması da markalaşmaya katkıda bulunuyor. Şirketler ikinci el konutların kiralaması ve satışı için profesyonel şirketler kuruyorlar, böylece fiyatları tek elden kontrol imkanına kavuşuyorlar. Ayrıca projeden ev alanların sosyal hizmetlerden beklediklerini bulmaları da zaman içinde projenin değerlenmesine yol açabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER