Ataşehir Doğa Koleji'nde “II. Yeni Nesil Eğitim Konferansı“

Eğitimde Değişim Hareketi devam ediyor. 2010 yılında Doğa Koleji ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle "Yeni Nesil Eğitim" anlayışını geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan "Eğitimde Değişim Hareketi'nin" organize ettiği II. Yeni Nesil Eğitim Konferansı başvuruları başladı.

Ataşehir Doğa Koleji'nde “II. Yeni Nesil Eğitim Konferansı“

Eğitimde Değişim Hareketi devam ediyor. 2010 yılında Doğa Koleji ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle "Yeni Nesil Eğitim" anlayışını geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan "Eğitimde Değişim Hareketi'nin" organize ettiği II. Yeni Nesil Eğitim Konferansı başvuruları başladı. Konferansta geçtiğimiz yıl, 8 ayrı atölye gerçekleştirildi ve 34 özgün proje sunuldu. "Eğitimde Değişim Hareketi", eğitimde ezbere, kalıplara ve geleneksel metotlara bağlı kalmadan, hayal gücünü sınırsızca kullanan tüm öğretmenlerin katılımına açık.

Yeni nesil eğitim anlayışının geliştirilmesinin hedeflendiği 'Yeni Nesil Eğitim Konferansı', Türkiye çapındaki öğretmenler için düzenleniyor. Anaokulunda, ilköğretimde ve ortaöğretimde güzel, sıra dışı ve eğitsel uygulama yaptığını düşünen tüm öğretmenlerin projeleri, İstanbul Üniversitesi'nin oluşturduğu akademik kurul tarafından değerlendirilecek. Konferansa katılması onaylanan projeler, 10 Nisan 2012 tarihinde ilan edilecek. Kazanan projenin sergileneceği ödül töreni ise 5 Mayıs 2012 tarihinde Ataşehir Doğa Koleji'nde gerçekleşecek.

Eğitimde Ezber Bozuluyor…

Ezberi bir kenara bırakan, sorgulayan, analiz eden, eleştiren ve sentezleyen bir anlayışı temsil eden Eğitimde Değişim Hareketi, "yeni nesil eğitim anlayışı"nı, bizzat öğretmenler tarafından oluşturulan projeler yardımıyla modern eğitim tekniklerinin kullanılmasını Türkiye'de yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Bu anlayışla, özgün, yaratıcı ve fark yaratan her türlü projenin sergilenmesine olanak sağlayarak aynı anlayışa sahip eğitim gönüllülerini bir araya getiren Eğitimde Değişim Hareketi, bilgi alışverişini sağlayan ayrıcalıklı bir eğitim platformu olma özelliğine sahip.

Öğretmen 'sus, dinle' yerine 'konuş, anlat' diyor.

Doğa Koleji'nin özgün eğitim anlayışıyla birebir örtüşen "yeni nesil eğitim"de, kara tahta yerini akıllı tahtaya; "sus sessizce dersi dinle" anlayışı ise "konuş, anlat, eleştir görüşünü söyle" yaklaşımına bırakıyor. Eğitim gelecekte, artık bireylere evrensel değerleri, çevre bilincini, duyarlı vatandaş olmayı, barışı, modern bilimi, spor bilincini, insan sevgisini ve günlük yaşam için gerekli davranışları aşılamayı amaçlıyor.

Teknolojinin gelişmesiyle bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı ve hızlandığı günümüzde geçmişin "doğruları", bugünün "yanlışları" olabiliyor. Bu anlayışla, öğrencileri saf bilgiye boğmak yetersiz kalırken, asıl önemli olan öğrencilere, bu bilgilere en etkili şekilde ulaşmayı ve bunları en doğru şekilde kullanmayı öğretebilmek haline geliyor.

Eğitimde Değişim Hareketi projesini ve Doğa Koleji'nin bu proje içinde bulunma nedenini açıklayan Doğa Koleji CEO'su Uğur Gazanker şunları söyledi;

"Karanlıkta kalınca sadece söylenmek yerine, bir ışık yakmak ne kadar önemli ise, yanan ışıkları bir araya getirip karanlığı ışıkla boğmak ta o kadar önemlidir. Eğitim ışığının daha parlak yanmasını isteyen tüm eğitimciler gibi biz de bu uğurda elimizdeki kaynakları, tüm eforumuzu bu yöne akıtıyor ve bundan gurur duyuyoruz."                                                  Kanak: Ataşehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109