Öğrencilerine burs için yarıştı

“Türkiye’nin yüzde yüz yerli yarışma programı” Altın Petek Bilgi Yarışması, yine önemli bir sosyal sorumluluğun parçası oldu.

Öğrencilerine burs için yarıştı
 Öğrencilerine burs için yarıştı
Türkiye’nin yüzde yüz yerli yarışma programıAltın Petek Bilgi Yarışması, yine önemli bir sosyal sorumluluğun parçası oldu.

Engin Hepileri’nin sunumuyla TRT 1’de yayınlanan bölümde yarışmaya İzmir’den katılan üniversite öğretim üyesi Çelik Tatar, yarışmada kazandığı paranın bir bölümünü eğitim verdiği üniversitede öğrencilere burs olarak vereceğini açıklayarak büyük alkış aldı.

ÖĞRENCİLERE BURS İÇİN KAZANDI

Maden Mühendisliği Bölümü’nden emekli olduğunu, ancak tekrar üniversiteye döndüğünü söyleyen Çelik Tatar, 1992 yılından bu yana bölüm personelinin ihtiyacı olan öğrencilere burs verdiklerini açıkladı. Halen 15 öğrenciye burs verdiklerini ve kazandığı paranın bir bölümünü de burs olarak vereceğini açıklaması takdir topladı.

İlginç kişiliği ile ekran başındakilerin de ilgisini çeken Çelik Tatar, üniversitede ders vermenin yanı sıra, 4 üniversite mezunu olduğunu ve halen Sosyoloji Bölümü’nde öğrenciliğe devam ettiğini anlattı.

“ALTIN PETEK’İ GÖREYİM, HİÇ PARA ALMAYAYIM”

Yarışmacıların kendi yollarını çizerek 1 milyon liralık büyük ödül kazanabileceği Altın Petek’te hedefinin ne olduğu ile ilgili soruya Çelik Tatar şöyle dedi: “İlk birkaç soruda elenmedim. Bu yeterli. Altın Petek sorusunu görsem de, hiç para almasam.”

İlk bronz jokerini dördüncü soruda kullanan yarışmacı, yedinci ve sekizinci soruda da bronz joker kullandı. 8’inci soruda gümüş jokerini de kullanarak 15.000TL’lik ödülü garantileyen Çelik Tatar, dokuzuncu soruda “Ülke” anahtar kelimesini seçti. “Ahıska Türkleri'nin anavatanı olan ‘Ahıska’ günümüzde hangi ülkenin sınırları içerisinde yer alır?” sorusunda Gürcistan yerine Rusya şeklinde cevaplayınca yarışmaya garantilediği 15.000TL ile tamamladı.

İYİ YARIŞTI, ÖDÜL KAZANAMADI

Üç yarışmacının da İzmir’den katıldığı dün akşam yayınlanan bölümde bir savunma sanayi şirketinden emekli olan Bahri Civril ise, çok başarılı bir yarışma çıkarmasına rağmen gümüş jokerini geç kullanınca yarışmadan ödül kazanamadan ayrıldı.

İlk 8 soruda iki bronz jokerini kullanan Civril, gümüş jokerini kullandığı dokuzuncu soruda “Yazar Stephen King'in aynı adlı eserinden beyaz perdeye uyarlanan 'Esaretin Bedeli' ve 'Yeşil Yol' filmlerinin yönetmeni kimdir?” sorusunda üçüncü bronz jokerini kullanarak “Stanley Kubrick” dedi. Yanlış cevabının ardından son bronz jokeriyle “Christopher Nolan” cevabıyla yine doğru cevabı bulamadı. Son cevap verme hakkında “Edward Zwick” diyerek yarışmaya veda etti.


İLK SORUDA JOKER KULLANDI, ÇUKURBOSTAN’A TAKILDI

Gitar çalan ve halen grubuyla sahne alan Yusuf Güler Hepşen, ilk soruda bronz jokerini kullanarak yarışmaya başladı. Dördüncü soruda “Kocakarı soğuklarının yaşandığı ay” sorusunda iki bronz jokerini harcayarak bildi. 5’inci soruda “Cartlak Kebabı’nın ana malzemesi nedir?” sorusuna bronz jokeriyle “ciğer” cevabını verdi ve gümüş jokeriyle 15.000TL’lik ödülü garantiledi. Sonraki soruda, “Baht, hangi Güneydoğu Asya ülkesinin para birimidir?” sorusuna geçen yıl gittiği Tayland olarak cevaplayan Hepşen, 7’nci soruda “Su” anahtar kelimesini seçti.

"Osmanlı döneminden beri halkın su ihtiyacını karşılamak için inşa edilen açık hava sarnıçlarına, halk arasında ne ad verilmektedir?" sorusuna “Çukurbostan” yerine “Selsebil” şeklinde cevaplayan Yusuf Güler Hepşen, garantilediği 15.000TL ile yarışmayı bitirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER