KAPLAN VİNÇ, İNŞAAT HİZMETLERİ

KAPLAN VİNÇ YAPI MALZEMELERİ 2004 yılında başladığımız kazık önü kaplama prekans işçiliğine tüm güvenirliğimizle devam etmekteyiz

KAPLAN VİNÇ, İNŞAAT HİZMETLERİ
KAPLAN VİNÇ, İNŞAAT HİZMETLERİ

KAPLAN VİNÇ YAPI MALZEMELERİ 2004 yılında başladığımız kazık önü kaplama prekans işçiliğine tüm güvenirliğimizle devam etmekteyiz. Kendi kalıplarımızla imalat ve montaj yapmaktayız.

Yenisahra Mah. Fatih Cad. No. 79 ATAŞEHİR



Tel. : Yılmaz KAPLAN 0533 544 09 21
Tel. :  Selim CANSIZ 0535 744 55 44

www.kaplanvinc.com


PREKAST NEDİR?

prekast, Prekast, üstün mukavemet sağlayan bir beton uygulamasıdır. Başta ABD ve Avrupa olmak üzere 70’li yılların başında kullanılmaya başlanmıştır. Basit bir beton karışımı olmanın yanı sıra içeriğinden uygulanma tekniğine kadar farklı bir yapısal malzemedir. Herhangi bir betona göre dayanıklılığı daha yüksektir. Mimari uygulamalarda da tasarım açısından çok büyük olanaklar sağlamaktadır. Dünyada “Glass Fiber Reinforced Concrete, GFRC” olarak bilinen prekast, fiber beton kaplama ya da çimento panelleriyle birlikte birçok farklı mimari uygulamada kullanılmaktadır. Mevcut duvar uygulamalarına ek olarak yalıtımlı kaplama veya komple duvar sistemi çözümleri ile binalarınıza hem estetik görünüm, ısı ve ses izolasyonu, hem de deprem güvenliği sağlamaktadır.


PREKAST NEDİR, NERELERDE KULLANILIR
PREKAST NEDİR
İnce agrega-çimento karışımı özel granolometrideki harmanın çelik hasır veya cam elyafı teçhizatlı olarak daha az hacim ve daha az ağırlık verecek şekilde, düz veya tekstürel görünümlü olarak gerekli oranlarda akışkanlık, priz çabuklaştırıcı ve mukavemet arttırıcı kimyasallar ilavesiyle özel kalıplara dökülmesi, buhar küründen geçirilmesi, şantiyeye nakli ve prekast iç teçhizatlarina bağlı montaj demirleri vasıtasıyla bina karkas teçhizatlarına kaynaklanarak veya mekanik-kimyasal dübeller kullanılarak tutturulması ve derz ara dolgularının yapılarak teslimi işlemidir.
Uygulama alanları
1.Tarihi yapıların restorasyonu
2.Tarihi sit alanlarının içerisinde bulunan yapıların veya yeni yapılaşmalarının cephe uygulamaları
3.Sanayi yapıların cephe kaplamaları
4.Çarşı merkezlerinde iş yerlerin cephe dekorasyonu
5.Sahil kesimlerindeki turizme açık alanlardaki otellerin cephe dekorasyonu
6.Kamu kuruluşlarının, hastane okul ve önemli yapıların cephe kaplamaları
7.Uluslar arası ticarete ve turizme açık yerlerde ( limanlar, havaalanlari, terminaller ) gibi mekanların cephe kaplamaları
8.Toplu yaşam alanlarının özelikle refah düzeyi yüksek kesimlerin oluşturdukları site ve villalarda cephe dekorasyonu




Fiber Donatlı Beton Yapı Elemanları
Tüm dünyada (GRC glass Reinforced Cement Composites /GFRC Glass Fibre Reinforced Cement Composites) olarak bilinen ve teknik özelliklleri ile 70’li yillarin başından bu yana dünyada örnekleri uygulanan Cam Fiber Donatili (Takviyeli) Beton yapı elemanları 1980’li yılların ikinci yarısından itibaren ülkemizde de özellikle nitelikli yapılarda olmak üzere oldukça yaygın şekilde kullanılmaya başlamıştır.
Cam /Fiber donatılı beton ürünler alkalı rezistans cam fiberininin beton harcı ile karıştırılarak elde edilen harcın / malzemenin kalıplanması yoluyla üretimi yapılmaktadir.
İnşaat sektöründe; özellikle teknoloji ağırlıklı üretilen prestij yapılarında ve çağdaş yapı teknolojisinin kullanıldığı yapılar ile tarihi yapı yenilemelerinde diğer malzemelere göre sağladığı avantajlar bağlamında daha fazla kullanılmaya başlamıştır.
Cam elyafı donatılı betondan ürünlerde demir çelik donatı bulunmamaktadır. Çimento harcında kullanılan uygun polimerler yardımıyla dağılımı homojen hale getirilen cam elyafı fiber donatılı görevi görmektedir. Geleneksel üretimde kullanılan demir donatılı betondan elde edilen statik değerleri karşılamasının yani sıra ürünün hafifliği en önemli özelliğini ve avantajini oluşturmaktadır.
Cam elyafı donatılı beton prekast yapı elemanları; alkaliye dayanıklı özel cam elyafı fiber ile güçlendirilmiş kimyasal katkı ile yapısı güçlendirilmiş çimento ve kum karışımından oluşan betondur.
Üretimde kullanılan portland çimentosunun niteliği ve karışımda yüksek miktarda çimento kullanılması su, ses, ısı gibi dış etkenlere karşı ürünü daha dayanıklı kılmaktadır.
Yüksek kalite ve performansa sahip olan beton prekast yapı elemanları
• Her türlü mimari forma uygulanabilme özelliği
• Bina cephesi giydirilmesinde kullanılabılme özelliği
• Kaba inşaat sırasında oluşan hataların giderilmesi amaçlı kullanma olanağı
• Betondan daha dayanıklı & hafif oluşu
• Doğa koşullarından etkilenmeyişi (atmosfer koşulları, ısı, yağış, radyasyon,vb.) ısı ve ses geçirgenliği düşük oluşu
• Su yalıtımlı oluşu
• Kırılmama ve kolay hasar almama
• Montaj sürati ve kolaylığı


PREKAST KULLANIMININ SAĞLADIĞI AVANTAJAR

Lif katkı malzemesi alkaliye dayanıklı cam elyaf olan malzeme, istenilen form ve yüzey dokusu saglaması ile büyük bir dizayn esnekliği sunmaktadır.
Ürün, ideal üretim koşullarında oluşturulur. Deprem yönetmeliklerine karşı malzeme katkılandırılmıştır. 
Bazı ürünler dışarıda dökme, özellikle ılıman iklimlerde olsa da, birçok tesisleri iklimi tam olarak kontrol edildiği kapalı çalışır.

Fore kazık önü Panelton kaplama

Prekast panel.
 veya diğer adıyla panelton kaplama Alt ve üst geçitlerde, fore kazık uygulamalarına estetik görünüm kazandırmak amacıyla fore kazık önü kaplamalarında kullanılan yapısal elamanlara verilen addır.
Estetik görünümü ile geçitlerin güzelleşmesini sağlayan bu elemanların uygulamasının kolay olması ise bunları avantajlı hale getirmektedir.
Prekast panel Panelton sisteminin Proje ve tasarım çalışmaları dışında bütün imalat aşamaları sahada gerçekleşmektedir.


Fore kazık önü prekast panel kaplama

 

Panelton
Alt ve üst geçitlerde fore kazık uygulamalarına estetik görünüm kazandırmak amacıyla fore kazık önü kaplamalarında kullanılan yapısal elemanlardır. Estetik görünümü ile geçitlerimizin güzelleşmesini sağlayan bu elemanların uygulama kolaylığı sistemin en önemli avantajlarından biridir. Proje ve tasarım çalışmaları dışında bütün imalat aşamaları sahada gerçekleştirilen panelton sisteminin uygulama safhaları aşağıdadır:

 


Proje
Yol üst yapısı ve zemin özelliklerine bağlı olarak hesaplamalar ve analizler sonucunda uygulama projeleri hazırlanır.

 

Prekast Panel İmalatı
Uygulama projelerine bağlı olarak belirlenen prekast paneller imalat sahasında özel kalıplar içinde imal edilerek stoklanır.

 

Prekast Panel Montajı
Montaj için hazır hale gelen paneller uygulama projelerinde belirtilen özelliklere göre sahada montajı yapılır


Fore Kazık ve Ankrajlı Duvar

Fore kazıklı ankrajlı bir istinat yapısında düşey yöndeki elemanlar fore kazıklar ile oluşurken, zemin ve yeraltı suyu şartları, çevre yükler, deformasyon kriterleri vb faktörlere bağlı olarak yatayda değişken sayı ve boyutlarda göğüsleme kirişleri ve öngermeli ankrajlar ile desteklenmiş bir yapıdır.
Fore kazıklar iksa sisteminin inşasına önce düşey elemanlar olarak inşa edildikten sonra, kademeler halinde kazı yapılarak projesinde öngörülen seviyelerde kiriş ve ankrajlar inşa edilir. Fore kazıkların konumlarının başlangıçta doğru yerleştirilmesi amacıyla kılavuz duvarlar kullanılabilir.
Düşey elemanlar olan fore kazıkların inşası tamamlandıktan sonra fore kazıklar en üst seviyede bir başlık kirişi ile birbirine bağlanır. Başlık kirişi boyutları da proje gerekleri ve kullanılan fore kazık çapına göre değişken olabilir. Başlık kirişi inşası öncesinde fore kazık başları proje kotuna göre kırılarak temizlenir ve fore kazık donatısının başlık kirişi donatısı ile bağlanması amacıyla donatılar düzenlenir.
Başlık kirişinin tamamlanmasından sonra kazı kademeler halinde yapılarak öngermeli ankrajlar, ve bunların bağlanacağı göğüsleme kirişleri inşa edilerek yukarıdan aşağıya doğru iksa sistemi kazıya paralel olarak teşkil edilir.
Fore kazıklar farklı kapasite ve boyutta makine ve ekipmanlar kullanılarak inşa edilebilir. Delgi esnasında zemin şartlarına, kazık boyuna ve kullanılan ekipman kapasitesine bağlı olarak muhafaza (kılıf) borusu kullanılarak veya bentonit çamuru kullanılarak yapılabilir.
Fore kazıklar;

delgi,
donatının yerleştirilmesi ve
beton dökülmesi
Donatının yerleştirilmesi sonrasında betonlama tremi boruları kullanılarak kazığın alt ucundan yüzeye doğru yapılır.

Tipik olarak iksa sistemlerinde kullanılan fore kazık çapları 65 cm ila 150 cm çap arasında standart delgi ekipmanları ile yapılır.
Çevre şartlarına bağlı olarak öngermeli ankrajların uygulanamayacağı durumlarda, düşey fore kazık elemanları kazı içerisinden kademeler halinde göğüsleme kirişlerine dayanan destek boruları veya kirişleri (strut) ile de desteklenebilir.


Harpuşta
Genellikle duvar yada çatı parapeti üst kısımlarında kullanılan üzerinde su ve karın birikmemesi için bir tarafa yada ortadan iki tarafa eğimli olan, damlalık çıkıntılı elemanlardır. Özellikle bina çatı parapetlerinde çok kullanılırlar. Yalıtımın yaygınlaşmasıyla beraber bir çok çeşidi çıkmış olan harpuşta, son günlerde sıklıkla binalarda dekoratif olarak kullanılmaya başlanmıştır. Harpuşta beton, prekast, XPS köpük, EPS köpük olarak farklı malzemeler ile üretilmektedir. Şu anda binalarda en çok EPS ve XPS malzemesinden üretilen harpuştalar kullanılmaktadır. Şekilleri U ve L şeklinde çatıdaki parapetin üzerini kapatacak şekilde olur. Aynı zamanda çatı parapeti üzerindeki mermer imalatı uygulaması içinde bir alternatiftir.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 20:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER