Ak Parti'den seçim tarihi başvurusu

Ak Parti'den seçim tarihi başvurusu

Ak Parti'den seçim tarihi başvurusu
Ak Parti'den seçim tarihi başvurusu

AK Parti grup başkanvekillerinin, milletvekili seçiminin 12 Haziran 2011 tarihinde yapılmasına ilişkin teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, 12 Mart'ta genel seçimlerin yapılmasına ilişkin kararın, 3 Mart Perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda alınmasını planladıklarını açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli ve Mustafa Elitaş, 6 milletvekilinin imzasını taşıyan, 12 Haziran'da milletvekilliği genel seçimlerinin yapılmasına ilişkin teklifi Meclis Başkanlığı'na sundu. 12 Haziran'da seçim kararı alınmasına ilişkin teklifi sunduktan sonra bir açıklama yapan Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekilleri olarak Türk milletinin seçimlere daha fazla katılımını sağlamak, herkesin demokratik oy kullanma hakkını kullanması için sağlıklı zaman ve zeminde seçimin gerçekleşmesini temin etmek amacıyla, Haziran ayında yapılacak SBS ve ÖSS sınavlarını da dikkate alarak milletvekili seçimlerinin yenilenerek 24. dönem milletvekili genel seçimlerinin 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılması konusunda TBMM'nin karar almasını öngören önergeyi Meclis Başkanlığı'na sunduklarını açıkladı. Bozdağ, "Buna göre Anayasa Komisyonu, gündemine alıp, talebimizi değerlendirip rapora dönüştürdüğü ve TBMM Genel Kurulu da karara bağladığı takdirde 24. dönem Milletvekili Genel Seçimleri 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacaktır. Şimdiden bu seçimlerin demokrasimiz için, milletimiz için hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Bozdağ, Anayasa Komisyonu'nda teklifin ne zaman gündeme alınacağının sorulması üzerine, "Anayasa Komisyonu'nun kendi takdiridir. Ne zaman gündem yapacağını bilemeyiz. Eğer Anayasa Komisyonu bu hafta gündemine alır, bunu rapora dönüştürebilirse önümüzdeki hafta Perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda seçim kararı müzakerelerinin yapılmasını biz planlıyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu önergede AK Parti Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Suat Kılıç, Ayşenur Bahçekapılı ve Ankara Milletvekili Haluk İpek'in imzaları bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER