Ataşehir'deki 'Motosiklet Yarışı' Kanlı Bitti

Ataşehir'deki 'Motosiklet Yarışı' Kanlı Bitti

Ataşehir'deki 'Motosiklet Yarışı' Kanlı Bitti
Ataşehir'deki 'Motosiklet Yarışı' Kanlı Bitti

Ataşehir'de Yarış Yaptıkları İddia Edilen 3 Arkadaştan Biri Lüks Motosikletiyle Yayaların Arasına Daldı. Kaza Nedeniyle 1'i Yaşlı Kadın Olmak Üzere 3 Kişi Yaralandı.


Kaza Ataşehir 3. Cadde üzerindeki Mozaik Çarşı'nın önünde meydana geldi. Yarış yaptıkları öne sürülen 3 motosikletten biri, yolun karşısına geçmeye çalışan yayaların arasına daldı. Aşırı süratli oldukları ve uzun süre yarıştıkları iddia edilen motosikletlerden İbrahim Sinanoğlu'nun kullandığı 34 VG 794 plakalı Honda marka motosiklet aşırı hızın etkisiyle duramadı. Önce 43 yaşındaki Ünal Karakuş'a daha sonra da 65 yaşındaki Sevim Tekin'e çarpan motosiklet kayarak park halindeki 34 NAV 39 plakalı otomobilin altına girip parçalandı.

Kazada ağır yaralanan Ünal Karakuş ve Sevim Tekin ile motosiklet sürücüsü İbrahim Sinanoğlu hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ünal Karakuş'un hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Sevim Tekin ve İbrahim Sinanoğlu'nun durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada kaza haberi üzerine olay yerine gelen bir kişi yaralı olarak hastaneye kaldırılan kız kardeşi Sevim Tekin'in sağlık durumu hakkında bilgi almaya çalıştı. Kardeşinin hastaneye kaldırıldığını öğrenen vatandaş panik halinde olay yerinden ayrıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri görgü şahitlerinin ifadesi doğrultusunda kazaya karışan motosikletle sürücüleri hakkında işlem yaptı. Kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

LÜKS MOTORLA YARIŞ İDDİASI

Öte yandan olay yerindeki yaralıların yardımına koşan vatandaşlardan bazıları ise 3 motosiklet sürücüsünün dakikalarca cadde üzerinde hız yaptıklarını söyledi. Yayalara aldırmadan aralarında yarış yaptıklarını söyleyen A.B, 'Sabahtan itibaren cadde üzerinde yarış yapıyorlar. Böyle bir kaza olacağı beliydi. Bir bu başa, bir diğer başa doğru yarışıyorlar. Hem hızlılar hem de yüksek ses çıkartıyorlar' diye konuştu. Vatandaşların hız iddialarına cevap veren motosiklet sürücüsü Oğuzhan Kara ise kendisini savundu. Kara, 'Hız yaptığımız iddiası doğru değil. En fazla 50 km hızla gidiyorduk. Bir anda arkadaşımın önüne çıkınca duramayarak vurmak zorunda kaldı.' sözleriyle kendilerini savundu. - İSTANBUL

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER