Doğu Anadolu'da hava soğudu, Bölge gece -19'u gördü

Soğuk havanın etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 19 derece olarak Erzurum'da ölçüldü.

Doğu Anadolu'da hava soğudu, Bölge gece -19'u gördü

Soğuk havanın etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 19 derece olarak Erzurum'da ölçüldü.

Doğu gece -19'u gördü

Erzurum- Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 19 dereceyle Erzurum'da ölçülürken bölgedeki diğer illerde gece en düşük hava sıcaklıkları Ağrı'da eksi 16, Kars'ta eksi 13, Ardahan'da eksi 12, Iğdır ve Erzincan'da eksi 7 derece olarak kaydedildi.
Bölgede bugün beklenen en yüksek sıcaklıkların Erzurum ve Ağrı'da eksi 1, Ardahan ve Kars'ta eksi 2, Erzincan'da 2 ve Iğdır'da 5 derece olması bekleniyor.

Yetkililer, bölgede çarşamba gününden itibaren kar yağışı beklendiğini, gece sıcaklıklarında artış olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Bazı illerde hava

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (Poyraz) kuvvetli (40-60 km/s), öğleden sonra yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esecek. (12)
ANKARA: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. (7)
İZMİR: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek. (13)
ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu (19)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (16)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yağmurlu (8)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. (0)
VAN: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. (1) 
DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek. (11)     (Cumhuriyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER