Dünyanın İzlediği Rekor!
Türk Tersanelerinde 39 Yeni Gemiyle Geleceğin Donanması İnşa Ediliyor.
Türkiye, deniz gücünde tarihi bir dönemece giriyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, yaptığı açıklamada Türk tersanelerinde eş zamanlı olarak 39 askeri geminin inşa edildiğini duyurdu. Bu sayı, dünya donanma tarihine geçen bir rekor olarak dikkat çekiyor.

İnşa Halindeki Gemiler
-
Milli Uçak Gemisi (1 adet) – Türkiye’nin denizlerdeki caydırıcılığını artıracak stratejik platform.
-
Açık Deniz Karakol Gemisi (10 adet) – Mavi Vatan’ın güvenliği için sürekli devriye görevinde.
-
İstif (İ) Sınıfı Fırkateynler (7 adet) – Modern savaş sistemleriyle donatılmış yeni nesil fırkateynler.
-
TF-2000 Tepe Sınıfı Muhrip (1 adet) – Hava savunma kabiliyetini ileri seviyeye taşıyacak.
-
Milli Denizaltı (MİLDEN, 1 adet) ve Reis Sınıfı Yeni Tip Denizaltılar (4 adet) – Sessiz güç olarak denizlerin derinliklerinde görev alacak.
-
Yeni Nesil Mayın Avlama Gemileri (1 adet) – Deniz güvenliğinde kritik rol üstlenecek.
-
Millî Hücumbot (1 adet) – Hız ve manevra kabiliyetiyle kıyı savunmasında etkin.
-
Yeni Tip Süratli Çıkarma Gemileri (3 adet) – Anadolu Tersanesi’nde inşa ediliyor, amfibi harekât için hazır.
-
Akaryakıt Gemileri (4 adet) – Donanmanın lojistik ihtiyacını karşılayacak.
-
Kıyı Römorkörleri (4 adet) – Liman ve operasyon desteğinde görev alacak.
-
Okul Gemisi (1 adet) – Geleceğin deniz subaylarını yetiştirmek için tasarlanıyor.
Küresel Etki
Bu dev program, Türkiye’nin savunma sanayisindeki bağımsızlık vizyonunu ve Mavi Vatan stratejisini güçlendiriyor. Aynı zamanda Türk tersanelerinin mühendislik kapasitesini dünyaya gösteriyor.