Depremden saatler sonra gelen mucizeler!

Van'ın Erciş ilçesinde depremin üzerinden saatler geçmesine rağmen enkaz altından sağ olarak çıkarılan insanlar; göçük altındaki yakınlarından haber alamayanlar için umut oldu. Depremden saatler sonra gelen mucizeler!

Depremden saatler sonra gelen mucizeler!

Van'ın Erciş ilçesinde depremin üzerinden saatler geçmesine rağmen enkaz altından sağ olarak çıkarılan insanlar; göçük altındaki yakınlarından haber alamayanlar için umut oldu.

Depremden saatler sonra gelen mucizeler!

Van- Enkaz altından sağ olarak çıkarılan insanlar göçük altında yakınları olan yurttaşlara umut veriyor...

Erciş kent merkezinde Camikebir Mahallesi'ndeki Lokaller mevkiinde Mesut Ozan Yılmaz ve Abdullah Pinti depremden 32 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Yılmaz ve Pinti hastanede tedavi altına alındı.

Depremden yaklaşık 28 saat sonra Erciş ilçesinde çöken binanın enkazından bir genç, yaralı olarak kurtarıldı.

Erciş'te kahvehanenin de bulunduğu bir bina enkazında arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler, enkaz altında 25 yaşlarındaki İsmail Tuna'ya ulaştı. Yaralı olarak enkazdan çıkarılan Tuna, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 
27 saat sonra kurtarıldı!

Arama kurtarma ekipleri Candaşlar Sokak'taki beton yığınlarının altında 20 yaşındaki Emrullah Toprak adlı gencin olduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı.
 Van'da  mucize kurtuluşlar  FOTO GALERİ

Türk ve Azeri kurtarma ekiplerinin yaklaşık 8 saat süren yoğun çabasının ardından Toprak, beton yığınlarının arasından sağ çıkarıldı. İnternet kafede olduğu sırada depreme yakalanan gence, mahsur kaldığı sürede babası Halil ve kardeşi İsmail Toprak'ın moral verdiği öğrenildi. Babası ve kardeşi, Emrullah'ın enkaz altından çıkarılışı sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Kalp rahatsızlığı bulunan akrabası Ayfel Toprak, Emrullah'ın ambulansa bindirilmesi sırasında fenalaşması üzerine hastaneye kaldırıldı.

 

25 saat göçük altında kaldı

Depremin en fazla hasara neden olduğu Van’ın Erciş İlçesi’nde 13 yaşındaki Hilal Altınkaynak, yaklaşık 25 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Sahra hastanesinde tedavi altına alınan Hilal Altınkaynak, enkaz altında kalan annesi ve kardeşlerinin de kurtarılmasını istedi.

Erciş İlçesi’nde Pazar günü annesi Ayşe ve iki küçük kardeşiyle Alkanat Mahallesi’nde misafirliğe gittiği evde depreme yakalanan ve ailesiyle birlikte enkaz altında kalan Atatürk İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi Hilal Altınkaynak, ekiplerin yaklaşık 25 saat süren çalışması sonucu bulunduğu yerden çıkarıldı. Ambulansla kaldırıldığı Sahra hastanesinde ilk tedavisi yapılan Hilal’in sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.

00.00 ile 02.00 arasında arama kurtarma çalışmalarında 24 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Güneşin doğuşuyla birlikte mucize haberleri gelmeye devam etti. Erciş'te depremden saatler sonra 13 kişi enkazdan sağ çıkarıldı.

Erciş'te Van yolu üzerinde bulunan Bayramoğlu apartmanı'nın enkazından depremden yaklaşık 10 buçuk saat sonra 17 yaşındaki Zeynep Karataş sağ olarak çıkarıldı.

Karataş'ın annesinin yaşam belirtisi göstermesi üzerine zamana  karşı bir yarışa giren kurtarma ekipleri Zeynep Karataş' ın annesi Aynur Karataş'ı da enkazdan sağ olarak çıkarttı.     (Cumhuriyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER