İstanbul'da Kentsel dönüşümde öncelik verilecek ilçeler

AK Partili Mustafa Demir açıkladı: Kentsel dönüşümde hangi ilçelere öncelik verilecek?

İstanbul'da Kentsel dönüşümde öncelik verilecek ilçeler

İstanbul'da Kentsel dönüşümde öncelik verilecek ilçeler
AK Partili Mustafa Demir açıkladı: Kentsel dönüşümde hangi ilçelere öncelik verilecek?
AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin yaptığı açıklamalarda İstanbul’da Fatih, Avcılar ve Adalar gibi ilçelere öncelik verileceğini açıkladı.

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda geçtiğimiz haftalarda kabul edildi.

Söz konusu teklife ilişkin konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, ‘Bir yerin rezerv alan olabilmesi için üzerinde yapı olmaması ve meskun mahal dışında yer alması’ şartı kapsamındaki çalışmaların rızaya dayalı yürüdüğünü söyledi.

“SALT ÇOĞUNLUKLA ALINABİLİYOR”

“Bunlar rızaya dayalı çalışmalar. Onlara alternatif sunabileceğimiz konutlar bunlar” diyen Demir, “1 milyon 290 bin konut sahibi Yarısı Bizden kampanyasına başvurdu. Kentsel dönüşüm başkanlığı söz konusu vatandaşlarımıza evlerin yıkılıp yapılmasına ilişkin tüm süreci kendileri yürütüyorlar.

Kentsel dönüşümde bina sakinlerinin 3/2'si çoğunluğu zaman zaman sağlanamadığı ve binada oturanların karar alamadığını görüyoruz. Ruhsat aşamasında büyük sıkıntılar yaşandığı görülüyordu. Tüm kat maliklerinin karar alması gerekiyordu. Şimdi o da kalktı. Artık salt çoğunlukla alınabiliyor” ifadelerini kullandı.

Demir şunları söyledi:

“YARISI BİZDEN KAMPANYASI ÇOK ÖNEMLİ”

“Konutları normalde mülk sahipleri yıkarlar ancak sıkıntı varsa kentsel dönüşüm başkanlığı da devreye girebilir. Burada hem kiracılara hem de mülk sahiplerine yönelik destekler var. 5200 lira oranında bir destek var ama bu 2024 yılında revizyon edilecek. Kiracı olsun mülk sahibi olsun tüm muhatapların faydalanabileceği destekler var.

İnsanlar artık yüzde 50 çoğunlukla karar alabileceği bir süreç var artık. Dolayısıyla yarısı bizden kampanyasıyla onların şu an değerlendirmesi yapılıyor. Mali destek olarak yarısı bizden kampanyası çok önemli.

İstanbul'un jeolojik yapısı ve belirlenmiş ilçeler var. Tuzla, Pendik, Kartal, Ataşehir, Fatih, Küçükçekmece, Bakırköy, Avcılar ve Adalar. Ben müracaatlar değerlendirilirken bu fay hattını dikkate alınacağı kanaatindeyim”


 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER