Restoran ve Kafelerde Servis Ücreti Dönemi Bitiyor

Türkiye’de uzun süredir tartışma konusu olan zorunlu servis ve masa ücretleri için yeni bir dönem başlıyor.

Restoran ve Kafelerde Servis Ücreti Dönemi Bitiyor

Restoran ve Kafelerde Servis Ücreti Dönemi Bitiyor

Türkiye’de uzun süredir tartışma konusu olan zorunlu servis ve masa ücretleri için yeni bir dönem başlıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik taslağıyla birlikte, restoran ve kafelerde müşterilere ek ücret yansıtılmasına son verilecek.

Yeni Düzenlemenin Getirdikleri

  • Zorunlu servis ve masa ücreti kaldırılıyor. İşletmeler yalnızca menüde yer alan yiyecek ve içeceklerin ücretini talep edebilecek.

  • Bahşiş ve kuver gönüllü olacak. Müşteriler isterlerse kendi tercihleriyle bahşiş bırakabilecek, ancak bu zorunlu olmayacak.

  • Şeffaf fiyatlandırma sağlanacak. Menüde belirtilen fiyat dışında hiçbir ek ücret talep edilemeyecek.

Neden Bu Düzenleme?

Son dönemde özellikle İstanbul’daki bazı işletmelerin kişi başı 20 ila 50 lira arasında masa ve servis ücreti talep etmesi vatandaşların yoğun tepkisine yol açmıştı. Ticaret Bakanlığı’na çok sayıda şikâyet ulaşması üzerine bu düzenleme gündeme alındı.

Tüketiciye Etkisi

  • Daha adil fiyatlandırma: Müşteriler yalnızca sipariş ettikleri ürünlerin ücretini ödeyecek.

  • Gönüllü destek: Bahşiş kültürü devam edecek, ancak tamamen müşteri inisiyatifine bırakılacak.

  • Rekabetçi ortam: İşletmeler kaliteli hizmet sunarak müşteri memnuniyetini artırmaya odaklanacak.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER