SEVGİLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL TARİF - Chefschool

SEVGİLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL TARİF, MUTFAĞA GİRİN VE ‘O’NA KÜÇÜK BİR SÜRPRİZ YAPIN

SEVGİLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL TARİF - Chefschool

 SEVGİLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL TARİF - Chefschool

SEVGİLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL TARİF, MUTFAĞA GİRİN VE ‘O’NA KÜÇÜK BİR SÜRPRİZ YAPIN

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü bünyesinde hizmet veren aşçılık okulu Chefschool, Sevgililer Günü’ne özel farklı bir tarifin reçetesini veriyor. Kuzey İtalya’ya özgü bir lezzet olan ‘Gnocchi’, hem pratik hem de özel bir lezzet.
Chefschool’un eğitmen şefi Devran Karaalp, Sevgililer Günü sofrasına yakışır bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyor.

Gnocchi Tarifi
Malzemeler: 2 adet orta boy patates
1 kap un
1 yumurtanın sarısı
60 gram parmesan peyniri
2 tutam muskat
Tuz – karabiber
Domates sosu için: 3 adet rendelenmiş domates
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal taze kekik
2 adet defne yaprağı
Tuz - karabiber
Yapılışı:
Patatesleri soymadan haşlayın ve soğumaya bırakın. Yumurta, un, parmesan peyniri, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun ve şekil verin. Makarna haşlar gibi haşlayın. Gnocchiler suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir. Domates sosu için tavaya zeytinyağını koyun ve kısık ateşte sarımsakları 10 dakika kadar çevirin. Sarımsakları çıkarıp rendelenmiş domatesleri, defne yapraklarını, kekiği, tuz ve karabiberi ekleyin. Ardından gnocchileri de bu sosun içine ekleyin ve hafifçe karıştırın. Rendelenmiş parmesanla süsleyip servis edin.
ChefSchool Hakkında
Chefschool Profesyonel Aşçılık Okulu'nun amacı; sektörün zorunlu ihtiyacı olan profesyonel eğitimli aşçıları yetiştirmektir. Bununla amaçlanan Türk ve Osmanlı mutfağını geliştirip dünya mutfaklarıyla harmanlayabilmesidir. Şef adayları, eğitmen şefler de dahil olmak üzere tüm öğrencilerin demo şeklinde izleme amaçlı değil, herkesin aynı ürünler ile reçeteleri uygulayabildiği bir eğitim sistemine dayanmaktadır. Chefschool'da öğrenciler eğitimleri boyunca AB projeleri ve diğer projeler ile farklı ülkelerin en iyi şefleriyle çalışma fırsatı bulup, seçkin davetlilere sunmaktadır. Son olarak Food For Diplomacy (foodfordiplomacy.org ) projesi kapsamında 11 ülke ve 18 şef ile çalışma fırsatı bulmuşlardır. Chefschool, öğrencileri staj konusunda gösterdikleri başarıya göre yerleştirmekte, rutin kontrolleri staj süresince eğitmenler tarafından yapılmaktadır.
//www.chef-school.net/

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER