Pasta Nasıl Yapılır

Bugün sizlere ayrıntılı bir şekil de baştan sona pasta nasıl yapılır onu anlatacağım. Bu yazının sonun da artık sizde vitrinler de gördüğünüz pastaların aynısını yapabileceksiniz.

Pasta Nasıl Yapılır
Pasta Nasıl Yapılır

Bugün sizlere ayrıntılı bir şekil de baştan sona pasta nasıl yapılır onu anlatacağım. Bu yazının sonun da artık sizde vitrinler de gördüğünüz pastaların aynısını yapabileceksiniz.

Pasta Keki Yapımı

Pastamızın temelini oluşturacak olan kekimizi yapalım ilk önce. Bize gereken ilk malzeme keke şeklini verecek olan çemberdir. Tüm malzemeleri bu çember içerisine katıp öyle pişireceğiz. Tüm marketler de bulabileceğiniz bir malzemedir pasta çemberi. Şimdi keki oluşturacak malzemelere geçelim. Bir tencere içerisinde tereyağı, şeker, kakao, un, yumurta ( 4 adet ),kabartma tozu, karbonat ve 1 bardak süt katıyoruz. Bu malzemeleri yapacağınız kekin büyüklüğüne göre göz kararı ekleyebilirsiniz. Hepsi aşağı yukarı aynı miktarlar da olacak.

Malzemelerimizi güzelce çırptıktan sonra tenceremiz den bir kaşık yardımıyla çemberin içerisine boşaltıyoruz. Tabi çemberin alt bölgesini önceden alüminyum folyo ile güzelce kapatıp kenarlarını sıkıştırıyoruz. Malzemeleri kattıktan sonra üzerin de çember bulunan tepsiyi önceden ısıttığımız 150 derecelik fırında 75 dakika boyunca pişiriyoruz.

Pasta Kreması Hazırlama

Bir tencere içerisinde bir bardak süt, bir yumurta, bir bardak şeker katıp güzelce karıştırıyoruz. Karıştırırken bir miktar un ve gene bir miktar kakao ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Sonra ocak üzerine koyup devamlı kaynayasıya kadar karıştırıp puding kıvamına getiriyoruz. Kaynadıktan sonra büyük bir kap içerisine koyup soğutuyoruz. 30 dakika sonra kabı buzdolabına yerleştiriyoruz. Kremamız da artık hazır şeker hamuru aşamasına geçebiliriz.

Şeker Hamuru Hazırlama

Profesyonel pastalar hazırlamak için şeker hamuru yapmayı da bilmemiz gerekiyor. Gözünüz korkmasın aslında şeker hamuru yapmak çok kolaydır. Şeker hamuru için yeterli miktarda pudra şekeri eleyin. Bir kap içine koyup içine glikoz ve yeteri kadar toz jelatin koyuyoruz. Bunların üçünü bir araya getirerek ve yoğururken pudra şekerini eklemeye devam ederek kıvamı yakalayınız. Şeker hamuru sayesin de mükemmel şekilde ve estetik pastalar yapabileceksiniz.

Pasta Kekini Hazırlama

İlk aşama da pasta kekinin yapımını anlatmıştık. O keki dinlendirdikten sonra 3 parçaya bölüyoruz. Bölmeden önce üst kısmından ince bir tabaka alıp atın. 3 parçaya ayırırken de alt kısımın diğerlerine göre biraz daha kalın olmasına dikkat edin. Parçaları böldükten sonra birbirinden ayırın ve üzerilerine önceden kaynatıp soğuttuğunuz şekerli suyu dökün. Daha sonra arasına keyfinize göre meyvelerden yada çikolatadan yaptığınız kremayı iyice sürün. Yukarıda anlatmıştık krema yapımını zaten siz keyfinize göre çikolata parçaları katıp kremayı geliştirebilirsiniz. Aralara meyve koymak pastanın daha güzel olmasına yardımcı olacaktır. Kremayı pasta aralarına ve etrafına iyice hamur hiç görünmeyecek şekilde sürüyoruz.

Şeker Hamuru İçin Krema Hazırlama

Şeker hamurunu kullanabilmemiz için yukarıda hazırladığımız pasta üzerine ince bir tabaka krema daha yapacağız. Bu kremayı ise pudra şekeri, yumurta beyazı, margarin ve limon suyu ile hazırladığımız amerikan kremasıyla pastanın etrafına güzelce yayıyoruz. Düzgün olmasına gerek yok sadece ince olmasına özen gösterin çünkü üzerine şeker hamuru saracağız.

Şeker Hamurunu Sarma

Şeker hamurunu nişasta ile beraber güzelce bir merdane yardımıyla açın. Bu açtığınız hamuru pastanın üzerine güzelce sarın. Pasta ters dönmüş bir tencere şeklinde gözükmeli. Alt sarkan kısımları güzelce bıçakla kesin. İlk kez yapıyorsanız acele etmeden yapın ki pastanın görüntüsü bozulmasın.

Bu aşamaya kadar artık pastamız bitti son aşama olarak pastamıza asıl görüntüyü veren süsleme işlemlerine geçelim. İlk önce belirtelim ki bizim tarifimiz den sonra yapılan şeker hamur ile kaplanmış pasta beyaz olacaktır. Mesela pastanın mavi olmasını isterseniz pasta malzemeleri satan bir dükkan dan bunun gıda boyasını alarak şeker hamuruna karıştırabilirsiniz. Böylece daha fantastik pastalar ortaya çıkacaktır.

Pastamızı hiç süslemeden tüketebileceğiniz gibi ki bu haliyle zaten estetiktir üzerine jöle ve meyveler yardımıyla güzel bir stil verebilirsiniz. Çemberin her aşamasına farklı meyveler dizerek hoş bir görüntü sağlayabilirsiniz. Bir çok pasta süsleme teknikleri vardır zamanla sizde kendi pasta süsleme teknikleri nizi oluşturabilirsiniz.

Sizin de artık vitrinler de gördüğünüz bir pastanız var hemde kendi ellerinizle yaptınız. Unutmayın ilk deneme de başarısız olabilirsiniz fakat ikinci denemede farkı sizde göreceksiniz. Her türlü sorunuzu konu altından bizlere iletebilirsiniz.

BUTİK PASTA ÇİKOLATA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER