40 ÜLKE 40 AİLE” FOTOĞRAF SERGİSİ

40 ÜLKE 40 AİLE” FOTOĞRAF SERGİSİ

40 ÜLKE 40 AİLE” FOTOĞRAF SERGİSİ
Ünlü gazeteci Ramazan Öztürk, yıllarca muhabir olarak bulunduğu ülkelerden aile manzaralarını Sultanbeylililerle paylaştı.
Çok sayıda uluslararası ödüle sahip, savaş muhabiri ve belgesel yapımcısı Ramazan Öztürk, Aile Haftası kapsamında, Sultanbeyli’deydi. Dünyanın dört bir yanından farklı ülkelerde çektiği fotoğrafları, Sultanbeyli Belediyesi Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Galeri İstanbulensis’te sergileyen Öztürk, fotoğraflarla ilgili bir de söyleşi gerçekleştirdi.

10 Mayıs günü düzenlenen açılışa Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Akparti İstanbul milletvekili adayları Mehmet Domaç ve Mehmet Fatih Bulaç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışından sonra Ramazan Öztürk, misafirlerle birlikte sergiyi gezdi ve konferans salonuna geçerek sergideki fotoğraf karelerinin hikâyelerini anlattı.

Sergi 25 Mayıs’a kadar açık…

Ramazan Öztürk’ün, meslek hayatı boyunca dünyanın çeşitli ülkelerinde haber peşinde koşarken çektiği fotoğraflar arasından seçtiği enstantaneler, öncelikle toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumu hakkında insanları bilgilendirmeyi amaçlıyor. Son 30 yılda dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan ve yaşanmakta olan savaşlarda ya da açlığın, yokluğun ve doğal felaketlerin meydana geldiği ülkelerde sayısız acıya tanıklık eden bir habercinin objektifinden yansıyan kareler, 25 Mayıs tarihine kadar, Galeri İstanbulensis’te meraklılarını bekliyor olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109