ESP'den, 'Zam, vergi soygununa son' mitingi

ESP'den, 'Zam, vergi soygununa son' mitingi

ESP'den, 'Zam, vergi soygununa son' mitingi
ESP'den, 'Zam, vergi soygununa son' mitingi  Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) tarafından, Kadıköy'de "Zam, vergi soygununa son'' mitingi düzenlendi. Mitingde konuşan ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "işçi ve memur ücretlerinde, esnaf ve köylülerin gelirlerinde azalma olurken, zamlar ve vergiler artmaya devam ediyor" dedi.


Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) tarafından Kadıköy İskele Meydanı'nda, "Zam, vergi soygununa son'' mitingi düzenlendi. Miting öncesi partililer ve bazı sivil toplum örgütleri üyeleri Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi önünde toplanarak, "zam, zulüm, işkence, işte AKP", " insanca yaşamak istiyoruz", "işten atmalar yasaklansın" ve "kadınlar zamlara isyan ediyor" şeklinde sloganlar atarak mitingin yapılacağı İskele Meydanı'na kadar yürüdü.

Mitingde konuşan, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, işçi ve memur ücretlerinde, esnaf ve köylülerin gelirlerinde azalma olduğunu ifade ederek, zamların ve vergilerin ise artmaya devam ettiğini belirtti.

İstatistiklere göre, Türkiye'de yılda 203 kişinin açlıktan öldüğünü belirten Yüksekdağ, çocuğuna mama alamadığı için mama çalan kadınların bebekleriyle hapse düştüğünü, bebeklerin açlıktan öldüğünü söyledi.

Mitingde konuşan ESP İstanbul İl Başkanı Hülya Gerçek de, açlık, yoksulluk, zam ve vergilerin çalışanların sırtında kambur olduğunu dile getirdi.

''Zam ve Vergi Soygununa Son'', ''Torba Yasa Geri Çekilsin'' gibi pankartların açıldığı mitingde, bazı kadınlar ellerindeki tencere ve tavalara kepçe ile vurdu.

Miting, türkücü Pınar Sağ'ın verdiği konserin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER