ATAŞEHİR GİRESUNLULAR DERNEĞİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

ATAŞEHİR GİRESUNLULAR DERNEĞİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

ATAŞEHİR GİRESUNLULAR DERNEĞİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU
GÜRBÜZ EKİNCİ VE YÖNETİMİNİN GÜNDEMİ, GİRESUN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
İstanbul'un gözde ilçelerinden olan Ataşehir'de kurulduğu günden bu yana ses getiren Ataşehir Giresunlular derneğinin yönetim kurulu, Giresun ve ilçelerinin örgütlü gücü olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay yerel medya mensupları ile kahvaltılı tanışma toplantısı düzenleyen AGİDER bu defa Ataşehir'de faaliyet gösteren Giresun Sivil toplum kuruluşları ile tanışma toplantısı düzenledi. Yönetim kurulu üyeleri arasında Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ve Giresun ilçelerini temsilen üyelerin katılımı ile oluşturulan Ataşehir Giresunlular Derneği Başkanı hemşerimiz iş adamı Gürbüz Ekinci ve yönetim kurulu, Ataşehir İlçesinde bulunan Giresun ilçelerinin sivil toplum kuruluşları ve yerel medya ile bir araya gelerek kahvaltılı tanışma toplantısı yaptı. Kahvaltı selamlama konuşması yapan Başkan yrd. Muhterem Memiş, toplantının amacı hakkında kısa bir açıklama yaptı.


Giresun Federasyonu Başkan vekili Mehmet Kuğu konuşmasında; Giresun Federasyonu' nun kuruluş amacını çalışmalarını ve yapılacak faaliyetleri anlatarak, birlik, beraberlik içinde hep beraber, sizler ile burada olduğu gibi,diğer yerlerde de,bir bütün olarak Giresunluların bir arada olduğu bir markanın peşindeyiz. Bunu da sizlerin gücü ile başarıyoruz. Giresun Feshane Günlerindeki başarımızda bu markayı tescilleyen en büyük organizasyondur. Giresun'un Giresunlunun Gücünü her yerde göstermek istiyoruz bunu hep beraber başarmalıyız Bizler burada olduğu gibi değerli Giresunlu hemşerilerimizi bu çatı altında toplayarak Giresunlulara daha fazla nasıl hizmet veririz diye düşünmekteyiz, dedi.

Başkan Gürbüz Ekinci toplantının amacının, Ataşehir ilçesinde faaliyet gösteren Sivil toplum kuruluşları ve basın mensupları ile tanışmak, Dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak olduğunu ifade etti.

Bizler kamu hizmeti için yola çıktık. Bu yolda elbette fedakârlık vardır.

Bundan sonra sizlerle daha sık bir araya gelerek sohbetler yapmak istiyoruz,.Giresunlu hemşerilerimizi tanıştırmak, kaynaştırmak, kültürümüzü yaşatmak istiyoruz.Bu şehirde hemşericilik çok açık şekilde yapılıyor.Her il kendi hemşerisini kolluyor,koruyor,devlet kurumlarında öncelik tanıyor,darda kalanlara yardımcı oluyorlar.Bizlerde Giresunlu olarak yardımcı oluyoruz,fakat parça parça oluyor,buda yeterli olmuyor.Buradaki amacımız sizler ile beraber bir olmak,birlik olmaktır,böyle olursa geleceğe daha güvenle bakarsınız,birlik olmazsanız yok olur gidersiniz.

Bu birliktelik lafla sözle değil yaptığımız, yapacağımız icraatlar ile olur. Bu ilçede alacağımız kararları birlikte alıp uygularsak,hem sesimiz duyulur,hem de darda,zorda kalan hemşerilerimize iyi ve kötü günde yardımcı oluruz.Sizler ile birlikte çalışmak,sürekli uyanık olmak,koşturmak,terlemek emek sarf etmek için yola çıktık,bu düşünceleri kendimize misyon edindik,Allah bizlerin,sizlerin yardımcısı olsun,hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ederim,Ayrıca Kelkit Vadisi Medya Birliği ve ilçede bulunan yerel basın mensubu arkadaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum,dedi.

EĞİTİMCİ HEMŞERİMİZ CELALETTİN BAL; GÜÇLÜYÜZ, FAKAT GÜÇSÜZÜZ, BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ

Kahvaltıda söz alan, Doğuş Eğitim Kurumları Anadolu Lisesi Sayısal Dersler Bölüm Başkanı, Şebinkarahisar Ozanlı köyünden Celalettin Bal ise yaptığı konuşmada birlikte hareket etmenin önemini vurgulayarak şunları ifade etti."Aklım yettiğinden bu yana dernekçiliğin bu kadar güçlü olduğunu ilk defa görüyorum. Giresunlular olarak yaklaşan seçim öncesi neler yapabiliriz. Şu anda yaklaşık 85 tane milletvekili adayı olacak. Bu seçimde acaba İstanbul'da kaç tane milletvekili çıkaracağız. Bu kadar gücümüze rağmen birlik olmaz isek bir araya gelemez isek, kaç kişi olursak olalım bu çoğunluğun bir anlamı olmuyor. Değerli arkadaşlar, konuştuklarımız burada kalmasın. Buradaki gücümüzü hissettirmemiz lazım. Her zaman sivil toplum örgütlerine ihtiyacımız olacak." Diyerek sözlerini şöyle tamamladı. Dernek çalışmalarına kendini adamış, bu işe baş koymuş, bu işe emek vermiş, memleketi için bir şeyler yapılmasına katkı sağlamış bütün hemşerilerimizi tebrik ediyorum, dedi.

Toplantıya katılan Sivil toplum kuruluşları, medya mensupları, siyasi parti temsilcileri ve diğer misafirler tek tek kendilerini tanıtarak, fikirlerini ve düşüncelerini söylediler.

Kahvaltılı toplantıya Kelkit Vadisi Medya Birliği,MHP İstanbul İl Başkan yrd. Cengiz Gökçe, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Dernek Başkan vekili. Bora Kılıç, Başkan yrd. Erol Kayıkçı, Sarıyer Belediyesi MHP Meclis üyesi Erol Akkuş, Kızılay Ataşehir şube Başkanı Rahman Baki, Şebinkarahisarlılar iş adamları Derneği Başkanı Mehmet Çelikkol, İstanbul Çamoluk spor kulübü ve Ataşehir Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Ekrem Köse ve yönetici Ufuk Kesecek,Sanatçı Engin Bay, Şebinkarahisar Akviran Dernek başkanı Duran Toy ve yönetimi, Ozanlı Köyü Dernek Başkanı Osman Bal ve yönetimi, Doğuş Eğitim kurumları bölüm Başkanı Celalettin Bal, Ataşehir Çamoluk, Alucra ve Giresun'un diğer ilçelerinin köy dernek temsilcileri toplantıya iştirak ettiler.

Kelkit Vadisi Medya Birliği, Giresun ve Kelkit Vadisi sivil toplum kuruluşlarının etkinlik ve toplantılarına katılarak destek oluyor, ilimiz ve bölgemiz kalkınması yönünde yapıcı, bilgilendirici, uyarıcı ve doyurucu haberleri ile kamuoyunun bilgisine sunuyor.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER