Deniz Baykal'a referandumda görev verilmedi

Deniz Baykal'a referandumda görev verilmedi

Deniz Baykal'a referandumda görev verilmedi
CHP'nin yeni yönetiminin, referandumda sandıktan ‘hayır’ çıkması için başlattıkları çalışmalarda, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve ekibini resmi olarak görevlendirmedikleri ortaya çıktı.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın, eski genel başkan Deniz Baykal'la ilgili bir operasyon daha yaptığı ortaya çıktı.

Sav imzalı referandumgenelgesinde, 2007 - 2010 arasında CHP'de genel başkanlık ve genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan isimlerin referandum sürecinde oluşturulan çalışma gruplarında yer almayacağı belirtildi. Genelgeye göre adeta "evinde otur" denilen isimler arasında Deniz Baykal, Yılmaz Ateş, Cevdet Selvi, Onur Öymen ve Bihlun Tamaylıgil bulunuyor.

Önder Sav tarafından imzalanan ve teşkilatlara gönderilen 29 Temmuz tarihli genelgede 12 Eylül referandumunun Türkiye açısından önemine dikkat çekilerek bu amaçla yeni çalışma gruplarının oluşturulduğu belirtiliyor.

Çalışma gruplarında kimlerin görev yapacağı ve yapmayacağı da yer alıyor. Genelgede "Anılan gruplarda Genel Başkanlık yapmış olan, 2007-2010 döneminde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan milletvekillerimiz ile Genel Sekreter, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, TBMM Grup Başkanvekilleri, Ankara, İstanbul ve İzmir illeri doğrudan Genel Sekreterliğe bağlı çalışacağından bu illerin milletvekilleri görevlendirilmemiştir" deniliyor.

Bu ifadelerle Baykal ekibini dışlayan genelgede en dikkat çekici bölüm ise Önder Sav ve Hakkı Süha Okay ile birlikte bazı milletvekillerinin de çalışma gruplarında yer almadığının belirtilmesi oldu.

‘TAMPON YAPMIŞLAR’
Yılmaz Ateş bu durumu "Tampon yapmışlar" şeklinde değerlendirerek teşkilatın tepkisinin önlendiğini söyledi.

BAYKAL: TUHAF İŞLER
Eskİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, genelge ile ilgili olarak çevresine "Tuhaf işler, üzücü. Benim ve arkadaşlarımın çalışmasını istemiyorlar" yorumunda bulundu.

Deniz Baykal, 7 Ağustos günü İzmir'de "Referandum için çalışmak istiyorum, kimse beni aramadı" serzenişinde bulunmuştu. Baykal'ın bu sözleri ifade ettiği gün genelgenin yürürlükte olduğu ortaya çıktı.

Baykal, İzmir'de şu açıklamalarda bulunmuştu; "Ben, Genel Başkanlıktan ayrıldığım gün ilan ettim ki; partimin bir milletvekili veya düz üyesi olarak her tür etkinlikte seve seve görev alacağım. Ancak kendiliğimden bunu yapmam doğru olmaz. Bugüne kadar Genel Merkez'den benimle iletişim kurulmadığı için, kendiliğimden de yurt gezileri yapmayı doğru bulmadım. Gideceğim yerlerdeki arkadaşlarımı da zor durumda bırakmak istemiyorum. Referandum için çalışma yapmak istiyorum ancak kendiliğimden yapmak istemiyorum."

SELVİ: PARTİ TERBİYESİNE AYKIRI
Cevdet Selvi ise tepkisini "Olacak şey değil, parti terbiyesine aykırı" sözleriyle dile getirdi. Selvi "Referandum çalışmalarında görevlendirilmediğimiz için bireysel de çalışamıyoruz. Örgüte gidince, 'ne işi var bunun, art niyetli mi acaba?' düşüncesi korkutuyor" diye konuştu.

ATEŞ: GÖREV BEKLİYORUZ
Referandum kampanyasında parti yönetiminden görev beklediklerine dikkat çeken Ateş, şöyle dedi;

"Türkiye’yi diktatörlüğe götürecek bu Anayasa değişikliğine halkımızın ‘hayır’ demesi için, başta eski Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal, genel başkan yardımcıları, genel sekreter yardımcıları ve MYK üyeleri, bütün gücümüzle bireysel olarak çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın örgütsel ve kurumsal olarak daha etkili olacağına inandığımız için partimizden görev bekliyoruz. Gün; partimizin bir an önce bütün üyelerini, demokratları, yurtseverleri örgütlü olarak parti disiplini ve programı doğrultusunda seferber ederek sivil darbe değişikliğine ‘hayır’ dedirtme zamanıdır."

(kaynak: Ntvmsnbc)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER